Ροή Αναρτήσεων

Αγωγή Καραγκούνη κατά της Χρυσής Αυγής



Η πρώτη αγωγή πολιτικού κατά της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός και κατατίθεται 
po-karagounis1


στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κ. Καραγκούνηςδηλώνει ότι καταθέτει αγωγή εναντίον της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ζητώντας παράλληλα και χρηματική αποζημίωση (την οποία, όταν εκδικαστεί, θα διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς) για ατιμωτικές εκφράσεις που διατυπώθηκαν εναντίον του.
Ο κ. Καραγκούνης (ο οποίος είναι και νομικός) παρέστη όταν ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης σε εκδήλωση για τη Λέλα Καραγιάννη (η οποία είχε μετατρέψει το σπίτι της σε αρχηγείο της αντιναζιστικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα») και αντιμετώπισε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής: «Με κατηγόρησαν ως υπηρέτη των σιωνιστών, δεν θα το αφήσω αυτό, δεν μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι σε πολιτικούς και σε ανθρώπους που τίμησαν την ελληνική ιστορία» έλεγε ο πρώην υφυπουργός.
Σαχινίδης κατά Χριστοδουλάκη

Ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε… εμφύλιο οικονομικό πόλεμο… πασόκων η συζήτηση σε ένα τραπέζι που θεωρήθηκε ίσως το πιο ισχυρό για τα 39α γενέθλια του ΠαΣοΚ. Στο τραπέζι ήταν οι κκ. Ν. ΧριστοδουλάκηςΤ. ΓιαννίτσηςΒ. Ράπανος, Φ. Σαχινίδης, Α. Δοξιάδης και πολλοί άλλοι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί, για παράδειγμα, ότι ο κ. Χριστοδουλάκης θα ήταν τόσο επικριτικός για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας «ανεκδιήγητο» το δημοψήφισμα που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου. Είπε ακόμη ότι η τότε κυβέρνηση βρήκε πολύ βολική την ανάμειξη του ΔΝΤ ίσως γιατί πίστευε ότι θα του φόρτωνε την ευθύνη λήψης δυσάρεστων μέτρων. Μέτρα, είπε, που η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου δεν τολμούσε να πάρει.
Και ποιος νομίζετε ότι ανέλαβε να απαντήσει στον κ. Χριστοδουλάκη; Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης που υπενθύμισε ότι η ύφεση προϋπήρχε των μνημονίων και με δηκτικό τρόπο είπε πως δεν έχει ακούσει καμία διαφορετική πρόταση. Ασκησε κριτική στις κυβερνήσεις  Καραμανλή λέγοντας ότι από την ημέρα ένταξης στην ΟΝΕ η χώρα μας έχασε σε ανταγωνιστικότητα και αυτό επειδή η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις δεν συνεχίστηκε: «Η χώρα έχασε χρόνο μεταθέτοντας μεταρρυθμίσεις στο μέλλον» είπε συγκεκριμένα. Ο κ. Χριστοδουλάκης επανήλθε αναφέροντας εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης της κρίσης, όπως συνέβη στην Ισπανία, η οποία αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο ΔΝΤ.
Την ίδια ώρα από τις οθόνες της Δημόσιας Τηλεόρασης έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος να σημειώσω δεν πήγε στο συνέδριο για τα γενέθλια του ΠαΣοΚ. Και ξέρετε γιατί; Επειδή, όπως είπε, «ο έλλην πολίτης δεν δίνει ούτε μία δεκάρα για το αν είμαι εγώ στις εκδηλώσεις του ΠαΣοΚ και δευτερευόντως δεν δίνει ούτε πέντε ευρώ για τις εκδηλώσεις αυτές καθαυτές». Είπε μάλιστα ότι ποσώς τον ενδιαφέρει εάν οι κκ. Παπανδρέου και Σημίτης πήγαν στις εκδηλώσεις, αφού κατά τον πρώην αντιπρόεδρο «και οι δύο ανήκουν στο παρελθόν του ΠαΣοΚ», και έσπευσε να χαρακτηρίσει «ελαφρώς γελοία» την επάνοδό τους στην πολιτική.
Σπαζοκεφαλιά οι προμήθειες

Μπορεί να καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, ωστόσο οι συμβάσεις προμήθειας που είχαν δρομολογηθεί θα προχωρήσουν κανονικά. Αλλιώς οι ανάδοχοι θα εγείρουν αξιώσεις αποζημίωσης και τότε οι μονίμως ζημιωμένοι πολίτες θα επιβαρυνθούν επιπλέον. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «γαλάζιου» κ. Ελ. Αυγενάκη διευκρίνισε ότι «εφόσον έχει ανακοινωθεί στους αναδόχους η κατακύρωση ανάθεσης προμήθειας ειδών που προορίζονται για τη Δημοτική Αστυνομία, οι σχετικές συμβάσεις θεωρούνται συναφθείσες και η μη υπογραφή αυτών από τους δήμους πιθανότατα θα εγείρει εκ μέρους των αναδόχων αξιώσεις αποζημίωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη το κόστος των σχετικών συμβάσεων φθάνει το 1 εκατ. ευρώ για όλους τους ΟΤΑ, ενώ οι ανακηρυχθέντες ανάδοχοι των διαγωνισμών αυτών έχουν ήδη παραλάβει από τους κατασκευαστές τα προς προμήθεια είδη και ταυτόχρονα έχουν αναλάβει τις υποχρεώσεις εξόφλησης των προϊόντων (μετρητά, έκδοση επιταγών), όμως οι ΟΤΑ αρνούνται την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων προμηθειών και τις παραλαβές. Πάντως το θέμα απασχολεί σοβαρά το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο μελετά την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μην προκληθεί οικονομική ζημιά σε βάρος αφενός των δήμων και αφετέρου των επιχειρήσεων των αναδόχων συντελεσθέντων διαγωνισμών. Για να δούμε…
«Διπλοκαλύψεις» σε νοσοκομεία

«Η κινητικότητα στην Υγεία εξελίσσεται χωρίς προβλήματα» είπε προχθές μιλώντας στον Βήμα FM ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας. Και είναι αλήθεια ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν κάνει στο σύνολό τους πολύ καλή δουλειά, σε ένα ζήτημα που αποτελεί πλέον και προσωπικό στοίχημα για τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη - κυριολεκτικά… Φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα ξεκινούν στην υποδοχή και ενσωμάτωση του ιατρικού προσωπικού που μετακινείται στις νέες θέσεις του. Εκεί, με παράδειγμα πολύ μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, παρατηρούνται «περίεργες» επιλογές στις τοποθετήσεις των «νεοεισερχομένων» γιατρών, ακόμη και σε διευθυντικό επίπεδο. Αντί δηλαδή η διοίκηση του νοσοκομείου να καλύπτει κενά και να τηρεί την ιεραρχία, αξιοποιώντας το «δώρο» του υπουργείου, προχωρεί σε «διπλοκαλύψεις», που, πέρα από τα ζητήματα νομιμότητας που εγείρουν, μόνο προβλήματα και παρεξηγήσεις προκαλούν. Ναι μεν είναι προσωρινές αυτές οι τοποθετήσεις, αλλά, όπως γνωρίζουμε, στην Ελλάδα, και δη στο Δημόσιο, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

πηγη:agrinionpress και βημα.gr



Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.