Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της 105ης Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), ο οποίος και έλαβε το λόγο εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών (PES Group), ως αντιπρόεδρος, απαντώντας στην ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που παρουσίασε στα μέλη της ΕτΠ τις προτεραιότητες της Ελληνική Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε στην παρέμβασή του πως «τα χρήματα που σπαταλούνται για κοινωνικές δομές και για την κοινωνία, έχουν αξία και αποδίδουν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα και δεν θα πρέπει να προσμετρώνται σαν τις τρέχουσες δημοσιονομικές δαπάνες που εκφράζουν το χρέος της χώρας μας. Επίσης μεγάλη σημασία έχει για κάθε επένδυση να αξιολογείται η ποιότητα και χρησιμότητά της και να μην ισοπεδώνονται όλα, θεωρώντας τα ως τρέχουσες δαπάνες».
Κλείνοντας, ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που αφορά την μετανάστευση και την επείγουσα ανάγκη για αλληλεγγύη και επιμερισμό των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., τονίζοντας την «ανάγκη για αναμόρφωση του κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος αναφέρει τα κριτήρια που προσδιορίζουν το κράτος – μέλος που είναι υπεύθυνο για την εξέταση μιας αίτησης ασύλου στην Ευρώπη».
agrinionpress
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου