Ροή Αναρτήσεων

Αθήνα - Πάτρα: Μία ώρα και πενήντα λεπτά με το τρένο

Αθήνα - Πάτρα: Μία ώρα και πενήντα λεπτά με το τρένο
Μία ώρα και πενήντα λεπτά θα διαρκεί το σιδηροδρομικό ταξίδι από την Αθήνα στην Πάτρα από το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΟΣΕ, τα έργα στο τμήμα από το Κιάτο μέχρι την αχαϊκή πρωτεύουσα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Παράλληλα το προσεχές διάστημα πρόκειται να οριστικοποιηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ και η νέα μελέτη για την σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας. Στο σημείο αυτό αναμένεται να γίνει νέα χάραξη, η οποία δεν θα είναι υπόγεια ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής που αρχικά άγγιζε τα 400 εκατομμύρια ευρώ, και θα συνδέεται και με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο που λειτουργεί στην περιοχή με στόχο να λυθούν και τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης της Πάτρας.

Σύντομα μάλιστα πρόκειται να δημοπρατηθούν και τα τελευταία έργα που απομένουν για τον εκσυχρονισμό του δικτύου συνολικού προϋπολογισμού περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Κιάτο - Ροδοδάφνη (Αίγιο) μήκους 71 χιλιομέτρων αναβαθμίζεται σε διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων.

Στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, συνολικού μήκους 21,5 χιλιομέτρων, περιλαμβάνεται και η σήραγγα της Παναγοπούλας μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Το έργο αφορά στην κατασκευή της υποδομής διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης χωρίς ισόπεδες διαβάσεις. Οι στάσεις που θα κατασκευαστούν είναι οι: Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα.

Το έργο αποτελεί τμήμα του ευρύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του άξονα Αθήνας-Πάτρας. Όσο για την πόλη της Πάτρας, η λύση που θα ακολουθηθεί προβλέπει πιο ήπιες επεμβάσεις από την αρχική, ενώ εξασφαλίζει την προαστιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής, την υπεραστική κίνηση επιβατών και τη σιδηροδρομική διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, μέσω Ιταλίας, ενώ διευκολύνει την ελεύθερη πρόσβαση της πόλης προς τη θάλασσα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.