Φουντώνουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τις προτάσεις που κατέθεσαν οι κατά τόπους οργανώσεις μελών του κόμματος στη νομαρχιακή επιτροπή, αναμένεται το ανώτερο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό να καταλήξει και να προτείνει στην επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων 18 υποψηφίους, διπλάσιο δηλαδή αριθμό από τους 9 του ψηφοδελτίου. Στην συνέχεια από την Αθήνα θα έρθει η τελική πρόταση για τους 9 του ψηφοδελτίου για να εγκριθεί από νομαρχιακή.
Ψηφοδέλτιο – «αναψυκτικό στη Σαχάρα»
Χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου συνεδρίασε η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει τέτοια ζήτηση όσο ένα παγωμένο αναψυκτικό στη Σαχάρα… Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν επτά υποψηφίους, αφού η συμμετοχή των νυν βουλευτών Βαρεμένου – Τριανταφύλλου είναι δεδομένη. Πληθώρα προτάσεων και αυτοπροτάσεων με τις αντιδράσεις για κάποια από τα πρόσωπα που προτάθηκαν να είναι μικρότερες του αναμενομένου, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συνέβησαν στην αντίστοιχη διαδικασία του 2012. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνει κατ” αρχήν η πρόταση που ήρθε από την Κουμουνδούρου και αφορά τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Αντωνόπουλο, τον Άρη Λιαροκάπη, τον Γ. Ζαρέντη, ακόμη και τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Κοκκινοβασίλη….
Ποικίλα σχόλια για διάφορα ονόματα
Από εκεί και πέρα από την οργάνωση Αγρινίου προτάθηκαν οι Γ. Κολοβός, Χρ. Ευπατρίδη, Κ. Διαμαντής, Ανδ. Καραγιάννης, Στ. Καμμένος, Κ. Φωτόπουλος, Χρ. Μαρίφογλου, Αν. Μαυρομάτης, Χρ. Λιάτσου, Δ. Ζιώβα, Σ. Κοντονάσιος, Μ. Ζαμπάρας, Σπ.Τορουνίδης, Δ. Τραπεζιώτης και Κ. Κατσαρή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δ. Τραπεζιώτης στη διάρκεια της συνέλευσης δήλωσε ότι λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης και της ενασχόλησης με την αυτοδιοίκηση και το δήμο Αγρινίου αδυνατεί να συμμετάσχει στη διαδικασία, ωστόσο δεν φάνηκε να πείθει αρκετούς από τους παρευρισκομένους και ήδη υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση ότι πρόκειται για έναν «ελιγμό», ώστε να μην συνυπάρξει στο ψηφοδέλτιο με τον Β. Αντωνόπουλο. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι αντιδράσεις υπήρξαν στο άκουσμα του ονόματος της πρώην αντιδημάρχου Αγρινίου Κ. Κατσαρή. Ενώ ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε το ενδομένο των υποψηφιοτήτων για τους Β. Αντωνόπουλο, Χρ. Κοκκινοβασίλη και Σπ. Τουρουνίδη (σημειωτέον ότι ο τελευταίος είχε «κοπεί» από το ψηφοδέλτιο του 2012).
Υπόλοιπος νομός
Από τις υπόλοιπες οργανώσεις του νομού υπάρχουν αρκετές προτάσεις. Ο Π. Παπασάϊκας από την οργάνωση Τριχωνίδας, οι Παρασκευά Ευδοξία και Π. Παπαγεωργίου από το Μεσολόγγι, οι Δημήτρης Δούρος, Γιώτα Πολυτοπούλου και Γ. Ράπτης από την Ναυπακτία, ο Ν. Καμπέρης από τη Μακρυνεία, ο Η. Γεωργαλής από το Ξηρόμερο, η Κ. Αυδή από το Αιτωλικό.
agrinioculture.gr