Ροή Αναρτήσεων

Aγρίνιο: «Φρεσκάρουν» τα Αγγλικά τους και φεύγουν για … Ντουμπάι

koi-dubai-elladaΚύμα αγρινιωτών επιστημόνων και επαγγελματιών κάθονται ξανά στα θρανία για να πάρουν το απαραίτητο πτυχίο Αγγλικών και να φύγουν για εξωτερικό

Αποτύπωμα της αγωνίας των νέων ανθρώπων να βρουν δουλειά στο εξωτερικό αποτελεί η μεγάλη ζήτηση για μαθήματα Αγγλικών από ενήλικες τα τελευταία χρόνια. Στο Αγρίνιο, τον τελευταίο έναν χρόνο η αύξηση του αριθμού των πτυχιούχων που μπαίνουν και πάλι σε αίθουσες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών έχει αυξηθεί ραγδαία.
Όπως εξηγεί στο «Γεγονός» ο ιδιοκτήτης  Κέντρου Ξένων Γλωσσών στο Αγρίνιο, κ. Δήμος Σακελλαριάδης, πρόκειται κατά κύριο λόγο για φοιτητές επί πτυχίω που σκοπεύουν να φύγουν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και στη συνέχεια να αναζητήσουν εκεί δουλειά. «Είναι σπουδαστές Οικονομικών, Ψυχολογίας, Πολυτεχνείου. Νέοι επιστήμονες που ψάχνονται για μεταπτυχιακό κυρίως στην Αγγλία», αναφέρει ο κ. Σακελλαριάδης. Εκτός όμως από τους φοιτητές μεγάλος είναι και ο αριθμός των ανθρώπων εκείνων που εργάζονται χρόνια στο Αγρίνιο και που πλέον, βλέποντας την πελατεία τους να μειώνεται συνεχώς, επιδιώκουν να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού . Αγρινιώτες γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί ακόμη και .. γυμναστές έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια για Αγγλία, Ιρλανδία, Σκοτία , Νέα Ζηλανδία ακόμη και για τα Αραβικά Εμιράτα. Χώρες όπως το Ντουμπάι και το Κατάρ είναι στις προτιμητέες.
Οι ηλικίες που απευθύνονται στα Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή σε καθηγητές Αγγλικών για ιδιαίτερα μαθήματα για να βελτιώσουν τα Αγγλικά τους με σκοπό να φύγουν για το εξωτερικό κυμαίνονται από 20 έως 38 ετών. «Η κινητικότητα ξεκίνησε από τις αρχές του 2015, ενώ από το φετινό φθινόπωρο εκτοξεύθηκε», αναφέρει ο κ. Σακελλαριάδης μιλώντας στο «Γ».
«Γιατροί του Αγρινίου, ακόμη κι αν εξακολουθούν να διατηρούν τα ιατρεία τους, με δυσκολία τα βγάζουν  πέρα. Μηχανικοί, μετά την τεράστια μείωση της δουλειάς τους, βλέπουν τα γραφεία τους να υπολειτουργούν, αφού πλέον έχουν μειωθεί τραγικά οι αναθέσεις έργων. Οι περισσότεροι γιατροί φεύγουν για να αναζητήσουν μια θέση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, αφού εκεί υπάρχει ζήτηση επιστημονικού προσωπικού», εξηγεί ο κ. Σακελλαριάδης με βάση των εμπειρία του και τα όσα του αναφέρουν οι ενήλικες μαθητές του.
Οι περισσότεροι έχουν ήδη κάποιες γνώσεις Αγγλικών και απευθύνονται στα Φροντιστήρια προκειμένου να τις βελτιώσουν και να αποκτήσουν το πολυπόθητο πτυχίο που θα επιβεβαιώνει την επαρκή γνώση τους στην Αγγλική διάλεκτο. «Συνήθως δίνουν το IELTS , είναι πτυχίο που διοργανώνει το Cambridge και το παίρνουν περισσότεροι οι μεταπτυχιακοί και οι επαγγελματίες. Οι περισσότεροι ξέρουν ήδη κάποια Αγγλικά, δεν ξεκινούν από το μηδέν. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο αφού ο Ιατρικός Σύλλογος Αγγλίας ,για παράδειγμα, ζητά πολύ καλή γνώση Αγγλικών. Όλοι έρχονται αποφασισμένοι και θέλουν μέσα σε εννέα μήνες το πολύ να πάρουν το πτυχίο», εξηγεί ο κ.Σακελλαριάδης.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση δύο στους τρεις Έλληνες γιατρούς έχουν σκεφτεί ή έχουν μπει ενεργά στη διαδικασία να αναζητήσουν λύσεις εργασίας στο εξωτερικό  και ειδικότερα σε χώρες με σημαντική παράδοση στην Ιατρική, όπως η Αγγλία, ενώ μέχρι τα μέσα του 2014 περίπου τρεις χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν μετακομίσει στο Κατάρ, καθιστώντας την ελληνική κοινότητα υπολογίσιμη (ο αριθμός σήμερα έχει αυξηθεί κατά πολύ).
Πολιτικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ξενοδοχοϋπάλληλοι, προπονητές, φυσικοθεραπευτές, υπεύθυνοι διοργάνωσης αθλητικών αγώνων πραγματοποιούν «απόβαση» στο Κατάρ, όπου οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Μουντιάλ το 2022 είναι πυρετώδεις και τα σε εξέλιξη έργα υποδομής για τον σκοπό αυτό  έχουν ανοίξει τον δρόμο για πολλές θέσεις εργασίας σε Έλληνες , αφού  μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες από την Ελλάδα και την Κύπρο  λειτουργούν ως «γέφυρα» για τη μετάβαση Ελλήνων μηχανικών στο εμιράτο.
Από την εφημερίδα «Γεγονός»
πηγή:agriniopress.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.