Μετάφραση

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Πρόγραμμα Leader: Κοινή προσπάθεια των δημάρχων Ξηρομέρου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου να ενισχυθεί η Αιτωλική Αναπτυξιακή


Κοινή προσπάθεια των δημάρχων Ξηρομέρου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου να ενισχυθεί η Αιτωλική Αναπτυξιακή


Ως «χρυσή ευκαιρία» να δοθεί ανάσα ύψους δεκαεπτά εκατομμυρίων στην τοπική οικονομία χαρακτηρίζεται η κάλυψη εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των αιτημάτων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα Leader.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που διαχειρίζεται η Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και εκτείνεται στον άξονα Ναύπακτος - Μεσολόγγι - Αστακός.Συγκεκριμένα, αφορά στις προτάσεις για ιδιωτικές επενδύσεις που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ και ο δεσμευμένος προϋπολογισμός φτάνει μόνο για λίγες από αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Αναπτυξιακή Επιχείρηση η περιοχή μας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και απαιτείται περίπου επιπλέον χρηματοδότηση επτά εκατομμυρίων για να καλυφθεί. Είναι επενδύσεις που αφορούν στη μεταποίηση, τον τουρισμό, αλλά και τις υπηρεσίες.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου 2020, σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσολογγίου. Παραβρέθηκαν οι τρεις δήμαρχοι, Κώστας Λύρος (Ι.Π. Μεσολογγίου), Βασίλης Γκίζας (Ναυπακτίας), Γιάννης Τριανταφυλλάκης (Ξηρομέρου), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο διευθυντής της Αιτωλικής Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, Βασίλης Σπυρόπουλος και Αποστόλης Παπαϊωάννου αντίστοιχα.

Κοινός τόπος και συμπέρασμα της συνάντησης εργασίας ήταν η αναγκαιότητα επιπρόσθετης χρηματοδότησης με πόρους του Leaderώστε να ενταχθούν όλες οι εγκεκριμένες προτάσεις. Προς επίρρωση τούτου αναφέρθηκε ότι, περίπου επτά εκατομμύρια ιδιωτικής δαπάνης πρόκειται να πέσουν στις οικονομίες των τριών περιοχών και μαζί με τη δημόσια δαπάνη το ποσό συνολικά ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και να ενισχύσει αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα της περιοχής παρέμβασης.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επισκεφθούν άμεσα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εκθέσουν όλα τα επιχειρήματα και να ζητήσουν να βοηθηθεί η πραγματοποίηση επενδύσεων σε μια συγκυρία δύσκολη για όλο τον κόσμο.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ο fashion icon έχει πολύ πλάκα, εδώ δεν έχει φέρει εις πέρας τα προβλήματα που μαστίζουν τον δήμο, πάει και για την ανάπτυξη του κιόλας χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Φωτογραφίες και τζερτζελες να γίνεται βρε Γιατί χαιβανια μας περνάνε?

Ανώνυμος είπε...

6,37,ΤΑ,ΛΥΣΑΤΕ,ΠΕΝΤΕ,ΧΡΟΝΙΑ,ΓΑΛΟΥΝΗ,ΑΚΟΜΑ,ΝΑ,ΤΟ,ΧΩΝΕΨΕΤΕ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ,ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Να τον χαίρεσαι 10:16 τον δημαρχίσκο σου .
Γελάνε μαζί του και τα σκυλιά .
Ρεζίλι των σκυλιών έχει γίνει ,μόνο σαν στόκος που είσαι θα σου πάρει λίγο καιρό για να το χωνέψεις .

Ανώνυμος είπε...

Κανεναν τους δεν ψήφισα κύριε μου, γιατί πολύ απλά κανένας τους δεν είναι ικανός. Όπως σου ανέφεραν και σε αλλο σχόλιο από κάτω όλοι γελάνε μαζί τους, καλό θα ήταν να βγάλεις τις παρωπίδες σου και να ανοίξεις τα μάτια σου γιατί εθελοτυφλείς...