Ροή Αναρτήσεων

Σταύρος Καραγκούνης: Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν μπορούν να περιμένουν


Τεράστια τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το κόστος παραγωγής των εφοδίων και συγκεκριμένα τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και οι ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί σε ασύμφορά επίπεδα τιμών γεγονός που θα επηρεάσει την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο. Από την άλλη το ενεργειακό κόστος πλέον αποτελεί εμπόδιο στα όποια σχέδια των αγροτών μας. Η αλματώδη αύξηση του αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, δυστυχώς αποτελεί αιτία εγκατάλειψης της παραγωγής σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε όλα αυτά αν συνυπολογίσουμε τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζήτημα του ΟΣΔΕ, όπου η ΝΔ επιδίδεται σε μια σειρά από άστοχες πολιτικές αποφάσεις με αποτέλεσμα οι πληρωμές των αγροτών να κινδυνεύουν και να καθυστερούν υπερβολικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τα νοικοκυριά τους.

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης ειδικά για την Αιτωλοακαρνανία. Οι αγρότες μας προσδίδουν αξία στην οικονομία του τόπου μας.

Η ΝΔ οφείλει άμεσα να λάβει σοβαρά υπόψη τον αγροτικό κόσμο και να πάρει δραστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες και τα προβλήματα που τους ταλανίζουν δεν μπορούν να περιμένουν.


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.