Ροή Αναρτήσεων

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ



ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ….ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σχολιάζει την Επικαιρότητα


➢ Μαθαίνω , από αξιόπιστες πηγές, ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση-που σημειωτέον εδρεύει στο Μεσολόγγι και της οποίας προΐσταται ο κ. Κώτσης-δεν έκανε δεκτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου, που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου για το 2022. Πρόκειται για την ‘’περίφημη’’ απόφαση, που υιοθετούσε την πρόταση της Αντιπολίτευσης, όταν σε εκείνη τη συνεδρίαση η Δημοτική Αρχή μειοψήφησε και δεν κατάφερε να περάσει το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα, που έπασχε εμφανώς, ως προς την ορθή καταγραφή και κατανομή των κονδυλίων, που περιελάμβανε. Σύμφωνα , πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, το Τεχνικό Πρόγραμμα, αναπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί, εκ νέου, να αποφασίσει, προφανώς, για ένα νέο βελτιωμένο και συμβατό με τις επιταγές της κείμενης νομοθεσίας. Η ένσταση της Αποκεντρωμένης εστιάζεται σε κάποιες νομικές λεπτομέρειες, που αν και κατά πόσο ευσταθούν, είναι θέμα, που θα εξετασθεί από την Επιτροπή του άρθρου 152, ή και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αν το πράγμα, πάρει ευρύτερες διαστάσεις και ξεφύγει από τη δικαιοδοσία των Περιφερειακών Οργάνων.

 

➢ Μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν οι γραμμές αυτές, δεν είχε κοινοποιηθεί στο Δήμο η Απόφαση της Αποκεντρωμένης , πράγμα που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αλλάξει ρότα, αφού το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό, από Νομικής άποψης, και ως τέτοιο έχει πολλές αναγνώσεις. Κατά συνέπεια, με  βεβαιότητα θα μιλάμε μόνο όταν έχουμε, εν γνώσει μας, την Απόφαση.

 

➢ Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος έχει μπει σεπεριπέτεια, με απρόβλεπτες τις εξελίξεις, ιδιαίτερα αν το θέμα δεν αντιμετωπισθεί πολιτικά και συναινετικά από Πλειοψηφία και Μειοψηφία, αλλά  αντ αυτού, οι Δημοτικοί  Εκπρόσωποί μας επικεντρωθούν στη νομική διάστασή του και συνεχισθεί η ατελέσφορη  και εγωιστική αντιπαράθεση μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.

 

➢ Σε μια τέτοια, μη ευκταία εξέλιξη, οι συνέπειες για το Δήμο και τους Δημότες θα είναι αρνητικές έως καταστροφικές, αφού Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός θα πάνε πολύ πίσω και την πορεία τους θα ακολουθήσουν και τα προγραμματισμένα έργα, ή όσα έπρεπε να έχουν , ήδη, προγραμματισθεί. 

Ας αναλογισθούν όλοι, και πρωτίστως η Δημοτική Αρχή, τις ευθύνες τους και ας πράξουν ανάλογα, έχοντας πάντα κατά νου ότι ο λαός του Ξηρομέρου τους εμπιστεύτηκε και τους εξέλεξε για να δώσουν λύσεις στα προβλήματά του και προοπτική στον Τόπο και όχι να τον βυθίσουν στα τάρταρα.

 

➢ Διαβάζω τα σχόλια που ακολουθούν την τελευταία ανάρτηση του Αποστόλη Πανταζή, με την οποία ζητά το αυτονόητο, δηλαδή να  μη μιλάνε κάποιοι για λογαριασμό του και να μη εμφανίζονται ως εκπρόσωποί του, χωρίς ο ίδιος να τους έχει εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο. Εκείνοι στους οποίους απευθύνεται, πιστεύω, ότι έλαβαν το μήνυμα και δεν απομένει, παρά να σεβασθούν τη θέλησή του, σε ένα θέμα καθαρά προσωπικό, που, ως εκ τούτου,άπτεται της προσωπικής και επαγγελματικής του σοβαρότητας και αξιοπρέπειας.

 

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι τέθηκαν σε αυτόματη λειτουργία οι γνωστοί γκεμπελίσκοι,ανώνυμοι σχολιαστές-κουκουλοφόρους τους λέω- που ο καθένας τους στάζει χολή, αν και πολλοί από αυτούς έχουν ευεργετηθεί από τον ίδιο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ποιοι το κάνουν αυτό ; Οι τιποτένιοι, οι ανεπρόκοποι, οι άνθρωποι του καναπέ και της καφετέριας. Αυτοί που περιμένουν μόνο να πάρουν  και να  επωφεληθούν από την όποια ενασχόλησή τους με τα του Δήμου. Και τα λένε σε βάρος ποίου ; Σε βάρος εκείνου που μόνο δίνει, μόνο προσφέρει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.

Επειδή τυχαίνει ο Αποστόλης να είναι ανιψιός μου (με τη Λόλα τη μητέρα του είμαστε πρώτα εξαδέλφια και μαζί μεγαλώσαμε), θέλω να τον ενθαρρύνω να  αντιμετωπίζει όλες αυτές τις καταστάσεις, έχοντας πάντα κατά νου ότι ‘’ουδείς προφήτης στον τόπο του’’, και ότι ‘’ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος’’.

Από εκεί και πέρα, οι όποιες επιλογές και αποφάσεις του, για  το οτιδήποτε είναι αποκλειστικά και μόνο δικό του θέμα, αλλά αν μη τι άλλο, δικαιούται μιας καλόπιστης και αντικειμενικής κριτικής σε ότι έχει να κάνει με την ενασχόλησή του με τα κοινά.

 

➢ Φθάσαμε Μάη Μήνα και ακόμα να πέσουν οι υπογραφές για το μεγάλο πρότζεκτ του ΠλατυγιαλίουΜάρτη , το αργότερο μας είχε διαβεβαιώσει ο κ. Τριανταφυλλάκης ότι ‘’ θα πέσουν οι υπογραφές’’. Κανένα νέο από το μέτωπο κ. Δήμαρχε ; Τι έχει συμβεί ; Έχασαν το δρόμο οι Άραβες ; Με το κουφάρι του πλοίου, τι γίνεται ;Θα μείνει πεσκέσι στο Πλατυγιάλι ; Μέχρι πότε ; Ισχύει και για την  περίπτωση , ‘’το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού’’ ;

 

➢ Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η κατάσταση με την διαχείριση  των απορριμμάτων του Μεσολογγίου, μετά την καταστροφή της χωματερής της Πόλης. Και καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει αποκατάσταση των ζημιών, ή εξεύρεση νέου χώρου για την εναπόθεση των απορριμμάτων, αυτά μεταφέρονται στην Πάλαιρο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Και επειδή, η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είναι εφικτή με τα μέσα , που διαθέτει ο Δήμος Μεσολογγίου, οι κάτοικοι της Ιερής Πόλης αναγκάζονται να κρατάνε για μέρες τα σκουπίδια στα σπίτια τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους. Και όλα αυτά γιατί η Δημοτική Αρχή, άφησε το θέμα να χρονίζει χωρίς να δίνει λύση. Αυτό βέβαια, δεν είναι θέμα τωρινό, αλλά των τελευταίων 20 ετών.

 

➢ Και μιας και μιλάμε για απορρίμματα… Τι γίνεται με το δικό μας Δήμο; Πότε, επιτέλους, θα υπάρξει μέριμνα για ταανακυκλούμενα υλικά ; Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους, που δεν έχουμε επιλύσει το ζήτημα αυτό, με αποτέλεσμα να  είναι γεμάτοι οι δρόμοι από πλαστικά και γυάλινα αντικείμενα. Είναι τόσο δύσκολο το θέμα ; Θα μπορούσε να υπάρξει για παράδειγμα, συνεργασία με κάποιον όμορο Δήμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το καλοκαίρι, δεν θα δούμε τις άθλιες εικόνες των δρόμων , που έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗς ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΣΧΕΤΟΙ

Ανώνυμος είπε...

1:57 Αφού αγράμματε έχει ψηφιστεί από δημοτικό συμβούλιο και λέγεται τεχνικό προγραμμα τώρα να σας δω που δεν αφήσατε να περάσει το τεχνικό προγραμμα !!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε άσχετη βιασύνη βλάπτει την υγεία, ας δούμε πρώτα την απόφαση της Αποκεντρωμένης και μετά να γράψτε οτι θέλετε.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.