Ροή Αναρτήσεων

Ενεργοί Πολίτες Ξηρομέρου: ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ !



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ !

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,  8 Ιανουαρίου η ανοιχτή εκδήλωση των ‘’ Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου’’, με θέμα τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, του Οκτωβρίου 2023. 

 

Η συμμετοχή των πολιτών του Ξηρομέρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, καθότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία και εννέα μήνες πριν τις εκλογές, αποτελώντας την πρώτη προεκλογική εκδήλωση στο Δήμο.

 

Αυτό όμως που προκάλεσε άριστη εντύπωση είναι η συμμετοχή ατόμων  με γνώση και εμπειρία περί του ‘’πολιτικού γίγνεσθαι’’ και ιδιαίτερα  ατόμων με μεγάλη εμπειρία και γνώση των προβλημάτων του τόπου και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών απολύτως εμπεριστατωμένες,  με  σοβαρά επιχειρήματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων , που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία και απειλούν να αφανίσουν το Ξηρόμερο από τον χάρτη της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο, λόγω της ανύπαρκτης κυβερνητικής πολιτικής του Δήμου.

 

Επισημάνθηκε ότι ο τόποςέχει αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές σε όλους τους τομείς, όπως ο τουριστικός, ο αγροτικός και ο αλιευτικός και ότι αυτό που απαιτείται είναι η γνώση, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, πράγματα, που η σημερινή Διοίκηση δεν διαθέτει.

 

Ειδικά, για την τουριστική ανάπτυξη τονίσθηκε  από τον κ. Απόστολο Νικ. Πανταζή επιχειρηματία, ότι το παραλιακό μέτωπο Αστακού-Μύτικα προσφέρεται για μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι ομιλητές και κυρίως ο κ. Ιωαν. Λύτρας  επικεφαλής της μείζονος Περιφερειακής Αντιπολίτευσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να επισπεύσει το χωροταξικό έτσι ώστε ο Δήμος Ξηρομέρου να μην μείνει έξω από τα Κοινοτικά προγράμματα, που για να απορροφηθούν από εκεί κονδύλια  τίθεται ως απαράβατος όρος η ύπαρξη χωροταξικού.

 

Τονίσθηκε η πλήρης εγκατάλειψη των χωριών από την  Δημοτική Αρχή, που επενδύει κονδύλια μόνο σε Μύτικα και Αστακό αφήνοντας στην τραγική μοίρα τους τις άλλες 17 Κοινότητες του Δήμου.

Επίσης, έγιναν προτάσεις για την   αναβάθμιση των υποδομών του Ξηρομέρου και κυρίως για την βελτίωση του οδικού δικτύου με παράλληλη σύνδεση του Πλατυγιαλίου και του Αστακού με το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Ένα έργο που μπορεί να ενταχθεί στα Κοινοτικά Προγράμματα., αν ο Δήμος προβεί στις σωστές κινήσεις.

Ακόμη ζητήθηκε να συνδεθεί ο Αστακός με την Ιόνια οδό, ενώ παράλληλα διατρανώθηκε η θέληση να αξιοποιηθεί το Πλατυγιάλι, που παραμένει ‘’στα αζήτητα’’ για περίπου 35 χρόνια, γεγονός, που επιδρά αρνητικά στην ανάπτυξη του τόπου.

Τα ζητήματα αυτά θα τεθούν προς συζήτηση εκ νέου και θα περιληφθούν στο πρόγραμμα που θα καταθέσουν οι ενεργοί πολίτες.

 

Θα επανέλθουμε σύντομα με νέα ενημέρωση.

 

Τη συζήτηση διεύθυνε ο τέως Πρόεδρος Εφετών κ. Αλέξανδρος Σάββας, ενώ τις εργασίες της άνοιξε ο Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ και Πολιτικός Επιστήμων Θωμάς Μπαρμπαρούσης με εισήγησή του για το εκλογικό καθεστώς και τα εκλογικά δεδομένα του Ξηρομέρου.

Στο πάνελ παρών  και ο Κωνσταντίνος Κυριάκος πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου.

Πολύτιμες οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις των κυρίων Παναγιώτη Στάικου, πρώην Δημάρχου, κ. Παναγιώτη  Βραχά, ιατρού , πρώην Δημάρχου Φυτειών, Κων.Γεωργούλα Δημοτικού Συμβούλου,Ζώγα Νικ. Δημοτικού Συμβούλου, Παν.  Γκόλια Δημοτικού Συμβούλου, Νικόλαου Ζαρέντη Προέδρου Κοινότητας Παπαδάτου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη οι: Κακούρης Ηλίας Δημοτικός Σύμβουλος, Ρετούλης Θωμάς Δημ. Σύμβουλος, Καρφής Θωμάς Δημ. Σύμβουλος,  Λιβάνης Θεόδωρος Δημ. Σύμβουλος ,Γαζέτας Παν. Δημ Σύμβουλος,ΖαρέντηςΝικ. Πρόεδρος ΤΚ Παπαδάτου, Πετρονικολός Παν. Πρόεδρος ΤΚ Βασιλόπουλου,Παπούλιας Δημήτριος πρόεδρος ΤΚ Προδρόμου,Λιοντάκης Γεώργιος πρόεδρος ΤΚ Αρχοντοχωρίου.

Στη Γραμματεία ήταν η κ. Πανωραία Γερ. Πανταζή και ο κ.Ταμπάκης Αθανάσιος.

 

Ενεργοί Πολίτες Ξηρομέρου

Αστακός 9 Ιανουαρίου 2023

1 σχόλιο:

Γιάννης Καρναβάς είπε...

Οταν συγκροτηθεί σε σώμα ( Υποψηφεια Δημοτικη Παραταξη ) η κινηση , Τότε θα κριθεί ο καθένας που θα συμμετάσχει προεκλογικά , και το αποτέλεσμα θα φανει ....στις κάλπες...Μέχρι τότε , μια απο τα μυρια του παρελθόντως ΙΔΙΑ.....Λόγια κι αντιφάσεις σ αυτά..Απο τη μια να σταματήσουμε την στείρα αντιπαράθεση κι απ την άλλη σαρκασμοί για τίς ...λακούβες ...Θά δούμε ...κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν...,..

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.