Ροή Αναρτήσεων

Τα πεζοδρόμια του Αστακού έχουν μετατραπεί σε πάρκινγκ



Η πόλη του Αστακού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα από την άναρχη στάθμευση οχημάτων, σε πεζοδρόμια και πλατείες προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αυτούς τους χώρους, αλλά και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης. Μάλλον για κάποιους οδηγούς στον Αστακό, η έννοια πεζοδρόμιο δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους.


Αυτό το συμπεραίνουμε όλοι μας καθημερινά στους δρόμους του Αστακού, και κυρίως της αγοράς, όπου ο καθένας καβαλάει κι ένα πεζοδρόμιο είτε για να κάνει τα ψώνια του είτε για να πάει για καφέ είτε γιατί εκεί τον βόλεψε, δίχως όμως να τον νοιάζει όπως φαίνεται, αν δεν μπορούν να περάσουν οι πεζοί και κυρίως οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με τα καροτσάκια και τα μικρά παιδιά, που αναγκάζονται να πάνε από τον δρόμο με τον φόβο να τους χτυπήσει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ή μηχανάκι.

Βλέπουμε οδηγούς να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στο πεζοδρόμιο έξω ακριβώς από το καφενείο που πίνουν τον καφέ τους, μπροστά από τις πόρτες των καταστημάτων που ψωνίζουν , κι όλα αυτά για να μην περπατήσουν λίγα μέτρα. 

Η δημοτική αρχή οφείλει και πρέπει να μεριμνήσει για νέους χώρους στάθμευσης, αφού οι υπάρχοντες δεν επαρκούν, και ο καθένας παρκάρει όπου βρει και όπου τον βολεύει. Το πρόβλημα με τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες γιγαντώνεται 

Αν και το πρόβλημα ειναι διαχρονικό ας ελπίσουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να ενδιαφερθεί και σε συνεργασία με το τοπικό Α/Τ να φροντίσει ώστε να επιλυθεί το ζήτημα γιατί τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.

πηγή:veloutsa

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.