Ροή Αναρτήσεων

🫒 Καραϊσκάκη Ξηρομέρου: Μετά το μάζεμα, η δουλειά δεν σταματά — ο τόπος ζει στον ρυθμό της ελιάς



Στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου, το φθινόπωρο και οι πρώτες μέρες του χειμώνα έχουν τον δικό τους παλμό. Είναι η εποχή που τα χωράφια γεμίζουν κόσμο, οι ξύστρες ηχούν, τα δίχτυα απλώνονται και η μυρωδιά της ελιάς κυριαρχεί στον αέρα.



Όμως, όσοι νομίζουν πως με το μάζεμα τελειώνει η δουλειά, κάνουν λάθος. Εκεί ξεκινάει το δεύτερο — ίσως και πιο απαιτητικό — κομμάτι της διαδικασίας.



🔎 Διαλογή Καλαμών: Υπομονή, μάτι & μεράκι


Οι ελιές Καλαμών, ο πολύτιμος καρπός της περιοχής, περνούν από σχολαστική διαλογή. Κάθε τελάρο ανοίγεται, κάθε καρπός ελέγχεται, φύλλα και κλαδάκια απομακρύνονται ένα ένα.


Δεν είναι απλώς δουλειά — είναι τελετουργία.

Στο αχνό φως ενός πρόχειρου χώρου, με κουκούλες και χοντρά ρούχα για το κρύο, οι παραγωγοί συνεχίζουν, κουρασμένοι αλλά περήφανοι.


Γιατί οι Καλαμών θέλουν προσοχή. Είναι προϊόν με όνομα, με χαρακτήρα και με αξία.


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.