Ροή Αναρτήσεων

Θλιβερές καταστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου


δημοτικό-συμβούλιο-Ξηρομέρου
Θλίψη προκαλούν όσα συνέβησαν (και) στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Ξηρομέρου. Μία συνεδρίαση, που χωρίς να προμηνύεται από την ατζέντα, κατέληξε να διακοπεί αφού προηγήθηκε αντιπαράθεση αλλά και …χαρακτηρισμοί που σήμερα συζητιούνται στην τοπική κοινωνία της ενότητας Φυτειών.
Όταν η κουβέντα με αφορμή ένα κονδύλι για τη μεταφορά των μαθητών πήγε στο ζήτημα των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών, κανείς δεν περίμενε πως ο δήμαρχος Π.Σαμαράς χωρίς λόγο-και κυρίως χωρίς συναίσθηση της ευθύνης του-θα κατέφευγε σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους πολίτες των Φυτειών.
Όταν ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παντελής Ψηλός θέλησε να ενημερώσει το Σώμα πως αναστέλλεται η κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών  με το ΦΕΚ να είναι στο τυπογραφείο και να προβλέπει μάλιστα αορίστου χρόνου αναστολή της κατάργησης και  όχι μόνο ετήσια, ο δήμαρχος Π.Σαμαράς αντέδρασε θεωρώντας ότι μειώνεται η δική του συνεισφορά στη  θετική έκβαση του ζητήματος.
Τότε η κουβέντα άναψε και  καθώς στην αίθουσα ήταν –για άλλους λόγους- πολίτες των Φυτειών και εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκειακών Τάξεων, και παρεκτράπηκε. «Τι κάνατε εσείς για τις Φυτειές;» ρώτησε ένας πολίτης και έδωσε την αφορμή στον δήμαρχο να ξεσπαθώσει. Παριστάμενοι κάνουν λόγο για σκαιούς χαρακτηρισμούς, το λόγο πήρε και η αντιδήμαρχος Κ.Σαμαρά και  άλλοι,με τον  πρόεδρο να αδυνατεί  να επιβάλλει την τάξη.Τελικώς η αντιπολίτευση του Γιάννη Λύτρα αποχώρησε διαμαρτυρόμενη , ζήτησε η ίδια συγνώμη για λογαριασμό του συμβουλίου για όσα ειπώθηκαν και προσέβαλλαν τους δημότες των Φυτειών και η συνεδρίαση διακόπηκε .
Αυτό που έμεινε είναι άλλη μια φορά είναι  η απογοήτευση για την εικόνα ενός δημοτικού συμβουλίου και  για τον αξιακό κώδικα που επιχειρούν κάποιοι-και ως ένα σημείο κατάφεραν- να επιβάλλουν. Και οι σκεπτόμενοι πολίτες του Ξηρομέρου να προβληματίζονται για το αν είναι εφικτό στις προσεχείς εκλογές η εικόνα να αλλάξει…

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.