Ροή Αναρτήσεων

“Ο λαός πρέπει να ανατρέψει τον φασισμό…”



DSCN6047
Αντιφασιστική συγκέντρωση έλαβε χώρα και σήμερα στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία, αυτή τη φορά από Συλλόγους και Φορείς της πόλης. Το σύνθημα και πάλι, ένα: Ο λαός πρέπει να ανατρέψει τον φασισμό.Η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Πειραιώτη από μέλος της Χ.Α, ήταν η καθοριστική σταγόνα σε ένα ποτήρι που από καιρό ξεχείλιζε. Το αίμα του Παύλου Φύσσα έχει οδηγήσει σε εκρήξεις συγκεντρώσεων αντιφασιστικού περιεχομένου και καταδίκης της Χρυσής Αυγής, ανά τη χώρα.
Αρκετοί ήταν οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου που συγκεντρώθηκαν στη σημερινή εκδήλωση, φωνάζοντας με την παρουσία τους πως για την αντιμετώπιση του φασισμού χρειάζεται ενότητα, πέρα από διαφορές και παρατάξεις.
Παράλληλα αναγνώστηκε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας. “Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε πολίτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται.Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η σάπια ιδεολογία να μην περάσει. Το αντίδοτο στο ναζιστικό δηλητήριο είναι η δική μας σθεναρή αντίσταση και η κοινή συσπείρωση. Έχουμε τη δύναμη και επιβάλλεται να τους απομονώσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους φορέων της πόλης. Πρώτη μίλησε η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κα Χάιδω Παπαζήση, διαβάζοντας την ανακοίνωση που ο Σύλλογος από χθες εξέδωσε καταδικάζοντας τη δολοφονία. “Αύριο θα είσαι εσύ, το παιδί σου, το εγγόνι σου.Οι φασίστες, οι ναζιστές, δεν χάνουν τον καιρό τους με «δημοκρατικές» διαδικασίες, κάθε άλλο, με σιδερογροθιές, με ρόπαλα με καρφιά, με μαχαίρια και όπλα τακτοποιούν όποιον δεν τους προσκυνά ή τους αντιμιλά.Η Χρυσή Αυγή, πολιτικός και ιδεολογικός εν Ελλάδι σύνδεσμος του φασισμού και του ναζισμού, χρωστάει την ύπαρξή της, την γιγάντωση της καθώς και την ευχέρεια για την ανεξέλεγκτη εγκληματική της δράση, στην κατ’ επίφαση δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.Τα τάγματα εφόδου, τα στρατιωτικά παραγγέλματα, οι πυρσοί, οι στολές παραλλαγής, οι αρβύλες, οι νυχτερινές επιδρομές, οι ενέδρες κ.α., αποτελούν γέννημα θρέμμα του συστήματος.Αποτελούν ασπίδα του αλλά και σιδερένια φτέρνα του” επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Χριστοφορούλα Λιάτσου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου: «Χτυπούσαν, μαχαίρωναν, αλλοδαπούς, τσιγγάνους, ομοφυλόφιλους, είτε έκαναν συστηματική δουλειά στις λαϊκές συνοικίες που μάστιγες η φτώχεια και γιγαντώνεται το μεταναστευτικό πρόβλημα», είπε η ίδια, περιγράφοντας αυτά που μεταξύ άλλων χαρακτήριζαν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα, από εκπροσώπους φορέων, μίλησαν ο κ. Βασίλης Κωστάρας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και ο κ. Χάρης Ταμπάκης από τη Β’ΕΛΜΕ.

DSCN6023
DSCN6024
DSCN6027
DSCN6035
DSCN6038
DSCN6042
DSCN6046

ΠΗΓΗ:agrinionpress

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.