Ν.Λιάπης: “σκανδαλώδες η ελαφρότητα της κυρίας Κανέλλη”
Αναταραχή και στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας προκαλεί η νέα παρέμβαση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.
Ο κυρία Κανέλλη μίλησε ξανά για σκανδαλώδης υποθέσεις με τη διαχείριση χρημάτων από κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.Ωστόσο μεταξύ των πολλών άλλων αποκαλύψεων (όπως για την κομπίνα της περιβόητης ΜΚΟ με τις νάρκες και άλλες σκοτεινές υποθέσεις) η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για τη «σύγχρονη μορφή δουλεμπορίου» για την οποία δόθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε 707 ΜΚΟ για να βρουν δουλειά σε …1800 άτομα (τα γνωστά πεντάμηνα δηλαδή). Ειδική αναφορά-και αυτό είναι το αξιοσημείωτο- μάλιστα έκανε μόνο στη ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο» της Βόνιτσας της οποίας πρόεδρος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας κ.Νίκος Λιάπης. Βέβαια η κυρία Κανέλλη δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την περίπτωση της ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο», ωστόσο το ότι αναφέρθηκε ονομαστικά σε μια τέτοια δημόσια παρέμβαση επισημαίνοντας μάλιστα πως πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολλές συζητήσεις στη Βόνιτσα για τη σκοπιμότητα της αλλά και για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr μάλιστα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής είναι πυρ και μανία και με τον Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη καθώς δεν θεωρούν άσχετο πως είναι και αυτός διεκδικητής της δημαρχίας Ακτίου-Βόνιτσας όπως και ο Νίκος Λιάπης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι απαντά ο Νίκος Λιάπης
Το agrinionews.gr επικοινώνησε με τον κ.Λιάπη ο οποίος υπογράμμισε πως «σκανδαλώδες δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο η ελαφρότητα με την οποία χειρίζεται η κα Κανέλλη τέτοια θέματα. Το να ρίχνει δηλαδή τέτοιες ρουκέτες και να μην μιλά συγκεκριμένα».Σημείωσε επίσης: «Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι ανέφερε η κυρία Κανέλλη, θέλω να πω ότι η μόνη εμπλοκή μας σε αυτά που έμαθα πως προσάπτει στον σύλλογο είναι πως, όπως έχει γίνει και με άλλους συλλόγους ή φορείς , προωθούνται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για απασχόληση συγκεκριμένου αριθμού ανέργων. Μέσω της Μ.Κ.Ο «Γέφυρες στον κόσμο», υπήρξε χρηματοδοτούμενο πεντάμηνο πρόγραμμα για την απασχόληση 19 ανέργων. Τα χρήματα που πέρασαν από τον σύλλογο, ήταν αποκλειστικά για την αμοιβή των εργαζομένων του προγράμματος. Το 5% στο οποίο αναφέρεται η κα Κανέλλη, που δεν είναι 5% αλλά 3%, είναι για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα έξοδα του συλλόγου, να φτιάξει τους φακέλους των εργαζομένων κλπ.». «Μόλις ενημερώθηκα κάλεσα στον ΣΚΑΙ για να παρέμβω, αλλά ακόμα αναμένω στο ακουστικό μου» , πρόσθεσε εξάλλου χαρακτηριστικά ο κ.Λιάπης.
δείτε το video:
newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου