Ροή Αναρτήσεων

Ο Χαρ. Τρικούπης απαντά στον Αίολο για τα περί επεισοδίων στο ντέρμπυ

Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε χθες την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του φίλου σωματείου «Αίολος Αστακού» σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του συλλόγου του Αστακού το περασμένο Σάββατο στο Μεσολόγγι. Περιμέναμε, δε, τοποθέτηση του Δ.Σ. του Αιόλου Αστακού και μετά τον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στον Αστακό αλλά μάταια.

Με την ευκαιρία που μας δίνεται, λοιπόν, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Αρχικά, θα μας επιτρέψετε μια μικρή ιστορική αναδρομή που αφορά στα παιχνίδια των δυο ομάδων τη φετινή χρονιά.
Στις 7 Δεκεμβρίου 2013 η ομάδα μας υποδέχτηκε τον Αίολο Αστακού στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου με παρουσία περίπου 850 φιλάθλων εκ των οποίων οι 150 περίπου ήταν εκδρομείς από τον Αστακό. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, η διοίκηση του Συλλόγου μας φρόντισε ώστε το παιχνίδι να είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ μπάσκετ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΡΟΠΟ. Νικητές και ηττημένοι προσήλθαν αλλά και έφυγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο και δεν χρειάστηκε καμιά «παρέμβαση» από τους 6 αστυνομικούς υπαλλήλους που απλώς ήταν παρόντες στο γήπεδο. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ  ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2014, η ομάδα μας, λοιπόν, ταξίδεψε στον Αστακό, με δεδομένο ότι η φιλοξενία από τους γηπεδούχους θα ήταν ανάλογη με αυτή του πρώτου αγώνα στο Μεσολόγγι. Αντ’ αυτού βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν τιμούν το φίλαθλο πνεύμα. Φίλαθλοι των γηπεδούχων ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γήπεδο και υποδέχτηκαν την αποστολή με κοκτέιλ από μολότωφ, βεγγαλικά και καπνογόνα με αποτέλεσμα το λεωφορείο της αποστολής μας να «κάνει βόλτες» στον Αστακό ώσπου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κατά την είσοδο της ομάδας μας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αστακού, ο προπονητής των γηπεδούχων μας «υποδέχτηκε» στην είσοδο εκτοξεύοντας χυδαίες ύβρεις και απειλές κατά των μελών της αποστολής. Ακολούθως, παίκτης των γηπεδούχων είχε την ίδια συμπεριφορά με τον προπονητή του ολοκληρώνοντας τη «ζεστή» υποδοχή. Το γήπεδο του Αστακού δεν είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει τέτοια παιχνίδια, το γνωρίζαμε αυτό, δεν περιμέναμε όμως, φιλάθλους να βρίσκονται τοποθετημένοι στην τελική γραμμή… Να αναφέρουμε επίσης, μιας και το φίλο σωματείο γράφει στην ανακοίνωση του για συνθήματα, ότι στον πρώτο αγώνα νεαρός φίλαθλος είχε μικρόφωνο και αφού (πριν την έναρξη του παιχνιδιού) «παρουσίασε» την ομάδα μας με τον πιο χυδαίο υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο (διάβασε μόνο τα επώνυμα των παικτών μας μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έτσι ώστε να μην προλάβουν καν να βγουν στο παρκέ) μη σεβόμενος τους αθλητές που κοίταζαν απορημένοι, έδωσε το σύνθημα για ομαδικά υβριστικά συνθήματα.
Ας θυμηθούμε μερικά: ΓΑΜ…… ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ, ΕΕΕ ΟΟΟ ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΓΑΜ…. ΔΕ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ….
Ασφαλώς κανείς δεν ακούμπησε κανένα αν αυτό είναι το ζητούμενο, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι η φιλοξενία σας σε αυτό το παιχνίδι απέχει παρασάγγας από αυτή του πρώτου αγώνα στο Μεσολόγγι.
Στο δεύτερο παιχνίδι στον Αστακό τα πράγματα ήταν καλύτερα, τα υβριστικά συνθήματα ήταν και πάλι τα ίδια μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχε μικρόφωνο. Με μέριμνα του Προέδρου του Συλλόγου μας, Κου Ρεπάσου, ο οποίος ήταν σε επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας όλη την εβδομάδα, φροντίσαμε με έγγραφο μας ώστε η παρουσία της Αστυνομίας να είναι αρκετή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγωνα ( 30 και πλέον Αστυνομικοί). Προς τιμήν του, ο μόνος που ασχολήθηκε με την αποφυγή οποιοασδήποτε μορφής βίας ήταν ο ουσιαστικός Πρόεδρος του Αιόλου Αστακού Κος Αποστόλης Πανταζής.
Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου φροντίσαμε με δικό μας πάλι έγγραφο (στη διάθεση οποιουδήποτε) στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας να περιφρουρηθεί τόσο καλά το Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου ώστε να αποφευχθεί η παραμικρή αντέγκλιση μεταξύ φιλάθλων των δυο ομάδων αλλά και η απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα. (Για το λόγο αυτό προμηθευτήκαμε μέχρι και ειδικά διαχωριστικά κάγκελα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας).
Μέχρι τη προσωρινή διακοπή του αγώνα λοιπόν, δε σημειώθηκε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η αποστολή των φιλοξενουμένων, οι φίλαθλοι του Αστακού δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κατά την είσοδό τους αλλά και κατά την παραμονή τους σε ένα γήπεδο που είχε περίπου 1000 φιλάθλους στις κερκίδες. Εμείς κάναμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ την παρουσίαση των αθλητών και του Προπονητικού δυναμικού και των δυο ομάδων και καλέσαμε από το μικρόφωνο τους φιλάθλους να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ και να ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ τις προσπάθειες των αθλητών και των δυο ομάδων ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ.
Ουδείς από το Σύλλογό μας αμφισβήτησε ούτε αμφισβητεί την μπασκετική αξία του Κου Σταμόπουλου. Ούτε επίσης αμφισβητούμε το ήθος του. Όμως περιμέναμε από έναν επαγγελματία αθλητή της δικής του αξίας να μην ανταποκριθεί στις προκλήσεις ορισμένων θερμοκέφαλων (αν δεχτούμε ότι προκλήθηκε από Μεσολογγίτες φιλάθλους) και να μη δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας με την κερκίδα προκαλώντας την με άσεμνες χειρονομίες. Άλλωστε και δικοί μας αθλητές προκλήθηκαν στα δυο παιχνίδια του Αστακού, όταν φίλαθλοι των γηπεδούχων τους έβριζαν εν χορώ, όμως σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν όξυναν τις προκλήσεις απαντώντας στους φιλάθλους ή χειρονομώντας προς αυτούς.
Επί πλέον, να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος του αγώνα αθλητής του φιλοξενούμενου Συλλόγου επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας (για προσωπικούς του λόγους δεν θέλει να αναφερθεί το όνομα το παραπάνω παίχτη).
Οποιαδήποτε μεμονωμένα περιστατικά συνέβησαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δε συνάδουν ούτε εκφράζουν το Σύλλογό μας και είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.
Καταλήγοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι με το φίλο σωματείο του Αιόλου Αστακού οι διαφορές μας περιορίζονται στις 4 γραμμές του παρκέ. Αυτό το αποδεικνύει η μακρόχρονη ιστορία των δυο Συλλόγων. Το επόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί στον Αστακό ο τελευταίος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων. Ας προασπίσουμε το άθλημα που αγαπούμε και ας αφήσουμε τους ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΟΝΟ να καθορίσουν την τελική του έκβαση.
Ευχόμαστε, στην Γ’ Εθνική την επόμενη αγωνιστική περίοδο να υπάρξει και τρίτη ομάδα από το Νομό μας έτσι ώστε η Αιτωλοακαρνανία να αποκτήσει δυναμικό παρόν στις Εθνικές Κατηγορίες και να πάρει τη θέση που της αξίζει στον μπασκετικό χάρτη της χώρας.
Από το Σύλλογό μας δε θα υπάρξει συνέχεια στις ανακοινώσεις καθώς πρωταγωνιστής θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ το μπάσκετ.
Εκ του Δ.Σ του Γ.Σ. «Χ. Τρικούπης»
aixmi.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.