Ροή Αναρτήσεων

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:Αεροδρόμιο σε τρία χρόνια

Αεροδρόμιο σε τρία χρόνια
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρεί χώρο για την επέκταση του αεροδιαδρόµου


Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο δήμος Μεσολογγίου με την τοπική Αερολέσχη, για την αξιοποίηση του αεροδρομίου για τουριστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Πάνος Κατσούλης εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Γιώργο Πρεβεζάνο, προκειμένου να παραχωρηθεί δημόσιος χώρος για την επέκταση του αεροδιαδρόμου και τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών που θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο. Ο υπό παραχώρηση χώρος ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο δεν μπορεί να τον διαθέσει παρά μόνο στο δήμο, γι’ αυτό και υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση, ώστε ο δήμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν στη διαδικασία κατασκευής του νέου τμήματος του αεροδιαδρόμου.

Ο δήμος μαζί με τις τεχνικές του υπηρεσίες, υποχρεούται, σε συνεργασία με την αερολέσχη, να υποστηρίξει την εγκατάσταση και λειτουργία αεροπορικών επενδύσεων και δραστηριοτήτων, καθώς και του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αεραθλητισμού. Επίσης πρέπει ανάλογα με τις δυνατότητές του να συνδράμει στη διεκπεραίωση των διαδικασιών ωρίμανσης έργων και δραστηριοτήτων, όπως είναι οι μελέτες, οι περιβαλλοντικοί όροι, οι αδειοδοτήσεις από υπηρεσίες κ.λπ...

aixmi.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.