Ροή Αναρτήσεων

Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας «μπροστά» στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας – Θέλουμε εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη μας την επικράτεια




«Διεκδικούμε καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων και πολιτικών για την άρση των κοινωνικών αδικιών και της ακραίας φτώχειας. Είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου. Όμως, απαιτείται συνευθύνη και συνεργασία. Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα θα το ανεβάσουμε ψηλά και όπου απαιτείται θα είναι ανταγωνιστικό. Πρέπει άμεσα να προετοιμαστούν όλες οι κοινωνικές δομές για τη νέα προγραμματική περίοδο. Ο κάθε εμπλεκόμενος δε θα φωνασκεί και μετά θα πετά το μπαλάκι αλλού. Θα μπούμε μπροστάρηδες για τη δημιουργία μιας ισχυρής και αποτελεσματικής Κοινωνικής Σύμπραξης».
Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια στη Πάτρα με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αγορά Αργύρη, με την παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, ήταν  η «Οργάνωση και ο συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».
Κατά την ομιλία του ο Β. Κεγκέρογλου παρουσίασε τις βασικές αρχές της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και το Επιχειρησιακό πρόγραμμα που υπεβλήθη  στο Ταμείο για τους απόρου, τονίζοντας πως στόχος της ημερίδας ήταν ο  συντονισμός της διαβούλευσης ώστε να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή σε άπορους συμπολίτες μας.
«Οι πολίτες μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα δοκιμάζονται και η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας θα πρέπει να είναι πολιτική 

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.