Ροή Αναρτήσεων

Γεωργία Λιγνού απο καταγωγή Καραισκάκη Ξηρομέρου μας εξηγεί την ελληνική πρωτοποριακή καινοτομία και επιχειρηματικότητας StartUp Weekend



Personal Reporter : Μια ελληνική Startup από φοιτητές του Βόλου πάει στην Ευρώπη
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο διοργανώθηκε στο Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ένα StartUp Weekend καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Το concept του διημέρου ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα σε 54 ώρες. Σε αυτό το event διαγωνίστηκαν πολλές αξιόλογες ομάδες και ιδέες και η ομάδα του Personal Reporter ήταν αυτή που κατέκτησε την 1η θέση. Πλέον, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαικό Διαγωνισμό Start Up με στόχο έπειτα τη διάκριση στο Global Start Up Battle.
Η ομάδα του Personal Reporter αποτελείται από 3 φοιτητές πολιτικούς μηχανικούς το Δημήτρη, το Γιώργο και το Σάββα, μία φοιτήτρια πολεοδομίας και χωροταξίας τη Γωγώ, ένα φοιτητή ηλεκτρολόγο μηχανικό τον Κωνσταντίνο και ένα φοιτητή του τμήματος οικονομικών τον Κυριάκο. Είναι όλοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Το Personal Reporter είναι μια εφαρμογή στο τομέα της εξατομικευμένης πληροφόρησης, στην οποία δημιουργείς πολύ εύκολα ένα δικό σου προφίλ, επιλέγεις τα πεδία των ενδιαφερόντων σου (π.χ. οικονομία, αθλητισμός, πολιτική κλπ), τα δεδομένα φιλτράρονται και καθημερινά λαμβάνεις μια οπτικοακουστική συνοπτική παρουσίαση των ειδήσεων της ημέρας που σε ενδιαφέρουν. Έτσι μπορείς να ενημερώνεσαι άμεσα και γρήγορα ενώ οδηγείς, όταν χρησιμοποιείς τις δημόσιες συγκοινωνίες, όταν μαγειρεύεις και γενικότερα όποτε εσύ θελήσεις.
Ουσιαστικά, εκμεταλλεύεσαι τον «νεκρό» χρόνο της ημέρας (στα ΜΜΜ, στο αυτοκίνητο, στο τρέξιμο) τις ώρες που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, για να ενημερώνεσαι για αυτά που θες. Η εφαρμογή είναι επίσης και πολύ χρήσιμη για άτομα με προβλήματα όρασης. Γενικότερα, σκοπός της εφαρμογής είναι να πάει την ενημέρωση ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο πληροφόρησης προσβάσιμο από όλους που απευθύνεται σε κάθε χρήστη προσωπικά..
Μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Startup Weekend Volos, η ομάδα του Personal Reporter στοχεύει ακόμα ψηλότερα και εκπροσωπώντας την Ελλάδα φιλοδοξεί για μια ακόμη διάκριση στο ευρωπαϊκό τμήμα του παγκόσμιου διαγωνισμού Global Startup Battle.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Personal Reporter στο facebook και στο twitter .
Έχουμε ανάγκη την ψήφο του κοινού για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της Ευρώπης. Αυτός είναι ο σύνδεσμος
  • Πατάτε CLICK TO VOTE
  • κάνετε log in μέσω Facebook
  • στο ίδιο σημείο εμφανίζεται ένα άσπρο χεράκι το οποίο πατάτε μέχρι να γίνει πορτοκαλί.

Έτσι έχετε ψηφίσει.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.