Μετάφραση

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Θωμά Νταή: Τις πταίει;


Τις πταίει;
Αστική Ανάπλαση στον Αστακό: 1.368.400 €. 
Αστική Ανάπλαση στη Πάλαιρο: 696.000 €. 
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ;

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ – ΑΔΙΚΗ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ, να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ! Αυτή η ΕΞΑΙΡΕΣΗτου Μύτικα προκάλεσε θλίψη, οργή, πόνο και αγανάκτηση και εξέγειρε την κοινή γνώμη, όχι μόνον των κατοίκων του Μύτικα, αλλά και όλων των κατοίκων του πρώην Δήμου Αλυζίων, οι οποίοι προσβλέπουν και ελπίζουν πολλά για το παρόν και το μέλλον από την τουριστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ του Μύτικα!
Επικοινώνησα τηλεφωνικά με υπεύθυνα και γνώστες του θέματος πρόσωπα και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι με πληροφόρησαν ότι, για να ενταχθεί μία Δ.Κ. ή Τ.Κ. στον εν λόγω πρόγραμμα ΠΡΕΠΕΙ ο κατά τόπο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ.
Στο ερώτημα μας λοιπόν αυτό, που είναι και ερώτημα ολόκληρης της Κοινωνίας του τέως Δήμου Αλυζίας, πρέπει να δωθεί ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Ο προικισμένος από την φύση χαρισματικός αυτός Μύτικας, με την απέραντη παραλία του και με το απέναντι απείρου κάλλους σύμπλεγμα των δύο καταπράσινων νησιών μας Καλάμου και Καστού, με ανεγειρόμενα παραλιακά Ξενοδοχεία, που η μεγάλη παραλιακή 5άστερη Ξενοδοχειακή μονάδα του επιχειρηματία κ. Κώστα Αυδή, δυναμικότητας 240 κλινών, με προβλεπόμενο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο και σύγχρονους χώρους αναψυχής, θα λειτουργήσει την ερχόμενη τουριστική περίοδο και με ένα συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα ντόπιων και ξένων, επωνύμων και ανωνύμων τουριστών, που εφέτος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ;
Ποιος ο Μύτικας που όλοι τον χαρακτηρίζουν το πιο ελπιδοφόρο μέρος τουριστικής ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Μύτικας που είναι εγκαταλειμμένος, με πολλά χρονίζοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα, «ων ουκ έστι αριθμός»: Κέντρο Υγείας, Λιμάνι, Βιολογικός Καθαρισμός, εφαρμογή και επέκταση σχεδίου πόλης, με αδιάνοικτους δρόμους υφιστάμενου σχεδίου πόλης από το 1936;
ΜΥΤΙΚΙΩΤΕΣ – ΑΛΥΖΙΟΙ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΓΕΡΘΗΤΙ! Δεν πάει άλλο!
Εμείς η παλαιά γενιά, ο ένας μετά τον άλλο ΑΠΕΡΧΟΜΕΘΑ προς τα αιωνίους Μονάς. Στα χέρια σας επαφίεται η τύχη και το μέλλον του τόπου μας!
Κληρονομείτε πολλά προβλήματα και αμαρτήματα.
«Οι καιροί ου μενετοί»….. ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Μύτικας 15 Σεπτεμβρίου 2018 

Νίκος Θωμά Νταής

Δεν υπάρχουν σχόλια: