Ροή Αναρτήσεων

ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Όταν η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύεται τα εργαλεία του νόμου, προκύπτουν αυτές οι αλγεινές καταστάσεις στον Αστακό



          Ο Γιατρός και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάϊκος, επικεφαλής της παράταξης: "ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ -Όραμα, Γνώση, Δυναμισμός και Συλλογικότητα" δεν μασάει τα λόγια του και λέει ξακάθαρα μπράβο στη δημοτική αρχή για τις ενέργειες της, μήπως και κηρυχτεί ο Δήμος ως πλημυρόπληκτος, αλλά ασκεί και αυστηρή κριτική για τις εικόνες ντροπής με ψοφίμια και σκουπίδια, στον Αστακό.
Αναλυτικά...
Όταν η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύεται τα εργαλεία του νόμου, προκύπτουν αυτές οι αλγεινές καταστάσεις στον Αστακό 

       Μπράβο στον κύριο Δήμαρχο, που κάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Σταρακά μήπως και κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πλημυρόπληκτος και βγουν κάποια χρήματα, για αυτή την έντονη βροχόπτωση και το λίγο χαλάζι, που έπεσε στην περιοχή μας.
          Δεν μπορώ όμως να πω μπράβο και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό των ακτών από το Χοβολιό μέχρι το ναυπηγείο και κυρίως μπροστά από το Ξενοδοχείο του κυρίου Στράτου, το οποίο είναι η βιτρίνα του Αστακού.......



         Ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε τέτοιες καταστάσεις να καλέσει ο Δήμαρχος κατ' επείγον Δημοτικό συμβούλιο αν δεν μπορούσε να τα καθαρίσει με το προσωπικό του Δήμου ή αν πρόκειται για μικρά ποσά της τάξεως των 1.000 ή 2.000 ευρώ να αναθέσει εκείνος σε εργολάβο και να το φέρει στο επόμενο συμβούλιο για έγκριση και ψήφιση.

         Έτσι λοιπόν πέρασαν τρείς ημέρες και αύριο Κυριακή θα είναι η τέταρτη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ, με το ψόφιο αρνί μέσα στον σπασμένο πλαστικό κάδο απορριμμάτων και να υπάρχει και άλλος ένας χαλασμένος μεταλλικός κάδος γυρισμένος ανάποδα,άλλο ένα υπόλοιπο από ψόφιο ζώο στην πλαζ, πολλά καλάμια και πλαστικά και σκουπίδια επίσης.

          Δεν δείχνω φωτογραφίες από την πλαζ στο Εσχατολάγκαδο ή κάτω από το Βενζινάδικο Πανταζή ή κάτω από τα γήπεδα, που και εκεί οι εικόνες είναι ίδιες.
        Αυτή η ανάρτηση δεν συνιστά καταγγελία, αλλά πραγματική στεναχώρια να γινόμαστε ρεζίλι, δυσφημίζοντας τον τόπο μας για 1.000 ή 2.000 ευρώ, όταν μάλιστα ο νόμος δίνει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ή οποίες  δεν είναι και τόσο σπάνιες στην περιοχή μας και συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε Δημοτική θητεία 5 και 10 φορές.

Υ.Γ: Ελπίζω την Δευτέρα το πρωί αυτοί οι κάδοι μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ να έχουν αντικατασταθεί.  

Αστακός 26/1/2019
Με πολύ λύπη













Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.