Ροή Αναρτήσεων

Οι προφορικές εργασίες και προμήθειες του Δήμου Ξηρομέρου. 420.745,09 € καταφέραμε να καταγράψουμε ως τώρα.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα την λίστα των έργων και προμηθειών της δημοτικής αρχής, αυτά τα 4 και πλέον χρόνια, που έγιναν με ένα ιδιαίτερο και παράδοξο τρόπο, το γνωστό και ως προφορικό, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν καν απ' ευθείας αναθέσεις, αλλά απλά κάποιος είπε σε κάποιον με το στόμα κάνε αυτό ή θέλουμε να αγοράσουμε αυτό.
Τονίζουμε ότι αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος εκτέλεσης έργων και προμηθειών είναι χωρίς αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς εγγραφές των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Σε αυτή την περίπτωση για να γίνει η πληρωμή, σε μία ωραία άτυπη συμφωνία κυρίων, ο ενδιαφερόμενος προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, ο Δήμος Ξηρομέρου όχι απλά δεν αμφισβητεί την απαίτηση, αλλά τουναντίον την αναγνωρίζει με μία απλή βεβαίωση του Δήμου Ξηρομέρου.
Με απόφαση του Δικαστηρίου και αφού ο Δήμος αναγνωρίζει την οφειλή, εκδίδεται η διαταγή πληρωμής. Κατόπιν εκ μέρους του Δήμου δεν ασκείται ανακοπή, αφού υπάρξει σχετική γνωμοδότηση Δικηγόρου, που ορίζει και πληρώνει ο Δήμος για να γνωμοδοτήσει.
Έτσι τελικά ο Δήμος Ξηρομέρου ή πληρώνει κατευθείαν από το Ταμείο του ή εντάσσει με δόξα και τιμή την συγκεκριμένη υπόθεση για αποπληρωμή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΚΣΙΑ» που αφορά αυτές τις υποθέσεις, δηλώνοντας μάλιστα και ικανοποιημένος που δεν πληρώθηκαν από το Ταμείο του Δήμου αλλά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γλιτώσαμε (!!!), ωσάν αυτά τα χρήματα να μην είναι του Ελληνικού Λαού που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια με τα μνημόνια, αλλά σαν να έπεσαν από τον ουρανό και μας τα χάρισαν ή εξοφλούνται από το Ταμείο του Δήμου.
Αυτές είναι οι πικρές αλήθειες για την λίστα προφορικών εργασιών και προμηθειών, τις οποίες σας παρουσιάσαμε κατά καιρούς μέσα από το Blog μας και ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει ή να σχολιάσει επίσημα, γιατί πολύ απλά αυτά δεν αμφισβητούνται.
Όποιος αξιωματούχος του Δήμου Ξηρομέρου θέλει, ας δοκιμάσει να εξηγήσει την συγκεκριμένη τεχνική, που στον Δήμο Ξηρομέρου πάει σκοινί κορδόνι. Δηλώνουμε στην διάθεση του να φιλοξενήσουμε τις απόψεις του.
Εμείς θεωρούμε, ότι επειδή αυτή η υπόθεση έχει γίνει πλέον σύστημα στο Δήμο Ξηρομέρου, προσωπική μας και μόνο γνώμη είναι ότι η επόμενη δημοτική αρχή, αν θέλει να κάνει καλή εκκίνηση στην διοίκηση του Δήμου, όλα τα παρακάτω πρέπει να τα στείλει από την πρώτη κιόλας μέρα στην Δικαιοσύνη για τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Έχουμε λοιπόν την παρακάτω λίστα προφορικών εργασιών, χωρίς αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και εγγραφή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό:
  • 13.736,93 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 14.3.2019 (δείτε εδώ).
  • 42.532 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 13.11.2018 (δείτε εδώ).
  • 175.087,93 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 3.10.2018 (δείτε εδώ).
  • 10.003,45 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 10.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 19.505,19 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 9.1.2018 (δείτε εδώ).
  • 53.975,14 για προφορικές εργασίες (εξαιρούνται οι γεωτρήσεις της Αλυζίας 45.129,05 €, της περιόδου του κ. Γαλούνη που ήταν παλιές) που δημοσιεύσαμε 7.3.2017 (δείτε εδώ).
  • 10.657,02 € για προφορικές προμήθειες που δημοσιεύσαμε στις 30.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 37.711,43 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 28.12.2016 (δείτε εδώ).
  • 57.536 € για προφορικές εργασίες που δημοσιεύσαμε στις 20.9.2016 (δείτε εδώ).
Σύνολο: 420.745,09 €.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.