Ροή Αναρτήσεων

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με μοναδικά θέματα την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με προεδρεύων τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας με τους περισσότερους σταυρούς κ. Ελευθέριο Μάντζαρη.

Απουσίαζαν οι σύμβουλοι: Σωτήρης Μακρής της πλειοψηφίας και Θωμάς Ρετούλης και Θωμάς Καρφής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, στην έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε ότι οι δύο σύμβουλοι της παράταξης του θα αποχωρήσουν από την διαδικασία, διότι δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους τις τελευταίες αλλαγές του Υπουργείου Εσωτερικών, που ουσιαστικά νόθευσαν την λαϊκή βούληση.


Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου.
Με το απόλυτο των ψήφων εκλέχτηκαν: Πρόεδρος κ. Λευτέρης Κατσαούνης (παράταξη πλειοψηφίας), Αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Κακούρης (μείζον αντιπολίτευση) και Γραμματέας κ. Γιάννης Ζορμπάς (ελάσσων αντιπολίτευση).

Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.).
Η πλειοψηφία όρισε τον Πρόεδρο της Ο.Ε. Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και τους δύο Αντιδημάρχους κ. Σωτήρη Γερόλυμο και κ. Πάνο Τζαχρήστα. Για τις άλλες δύο θέσεις που δικαιούνται πρότεινε για τακτικά μέλη τους κ. Ελευθέριο Μάντζαρη και κ. Πάνο Γκόλια και για αναπληρωματικά τους κ. Κώστα Μπαμπούρη και κ. Βασίλη Πολύζο, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν τα 2 τακτικά μέλη, με 12 ψήφους ο καθένας.
Η μείζονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος μόνο τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη και για αναπληρωματικό κανέναν άλλο, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκε με 5 ψήφους.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Στέλιο Παπαναστάση και για αναπληρωματικό τον κ. Στάικο Παναγιώτη, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκε το τακτικό μέλος με 5 ψήφους.
Στην διαδικασία παρουσιάστηκε ένα τυπικό πρόβλημα στο ψηφοδέλτιο με την υποψηφιότητα του κ. Γαλούνη, όπου αναγραφόταν εκ παραδρομής στην επικεφαλίδα το όνομα της παράταξης του κ. Τριανταφυλλάκη, με τον κ. Γαλούνη να εκφράζει την διαμαρτυρία του γι αυτό προς το σώμα και να λέει ότι το Προεδρείο θα έπρεπε να ελέγξει και να εξασφαλίσει την σοβαρότητα της διαδικασίας. Ο αρμόδιος υπάλληλος εξήγησε στον κ. Γαλούνη ότι είναι δικό του λάθος εκ παραδρομής στο αντιγραφή - επικόλληση και μάλιστα κατ' ιδίαν ζήτησε και συγνώμη όπως ακούσαμε. Τυπώθηκαν νέα ψηφοδέλτια και η διαδικασία κύλησε κατόπιν ομαλά. Στην έναρξη της διαδικασίας βέβαια, ο κ. Γαλούνης πρότεινε να μην ακολουθηθεί το τυπικό και να μην γίνει ψηφοφορία, αλλά προς διευκόλυνση και για συντομία επί της διαδικασίας, να αναγραφούν κατευθείαν τα ονόματα που προτείνουν οι παρατάξεις για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Ο.Ε., με ομόφωνη συμφωνία όλων. Η πρόταση του δεν έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριο Κατσαούνη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να γίνει η διαδικασία της ψηφοφορίας κανονικά.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.).
Η πλειοψηφία όρισε τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ζ. Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Λαϊνά και τους δύο Αντιδημάρχους κ. Σωτήρη Γερόλυμο και κ. Πάνο Τζαχρήστα. Για τις άλλες δύο θέσεις που δικαιούται, πρότεινε για τακτικά μέλη τους κ. Κώστα Μπαμπούρη και κ. Πάνο Παληογιάννη και για αναπληρωματικά τους κ. Αποστόλη Ντίνο και κ. Ελευθέριο Μάντζαρη, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η μείζονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Θόδωρο Λιβάνη και για αναπληρωματικό τον κ. Θωμά Καρφή, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση για την μία θέση που δικαιούται, πρότεινε για τακτικό μέλος τον κ. Χρήστο Κολοβό και για αναπληρωματικό τον κ. Νίκο Ζώγα, όπως και τελικά έτσι ψηφίστηκαν.





Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.