Ροή Αναρτήσεων

Ηλίας Κοτρότσος :Οι δημότες πρέπει να μάθουν την αλήθεια...


Έχουν περάσει κιόλας έξι (6) μήνες από την ημέρα που η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της. Ο νέος Δήμαρχος με το συντριπτικό 74% έκανε την ανατροπή υποσχόμενος την Ελπίδα για αλλαγή πορείας στο Δήμο Ξηρομέρου, ενάντια στο "απόλυτα απαρχαιωμένο πελατειακό μοντέλο" που εξέφραζε και υλοποιούσε στον Δήμο ο τέως Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης.

Υποσχόμενος ο κ. Τριανταφυλλάκης ένα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο, κι ένα πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα με διαφάνεια,με χρηστή διαχείριση αλλά κυρίως με λογοδοσία κι έλεγχο,με λεπτομερή καταγραφή και εποπτεία κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Έξι μήνες μετά οι δημότες ΑΚΟΜΗ περιμένουν τη δημόσια λογοδοσία να μάθουν, τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, τις προτάσεις της και το στρατηγικό της σχέδιο.
Οφείλει η νέα δημοτική αρχή να ενημερώσει με ακριβή στοιχεία και επαρκώς αν υπήρξαν ελλείψεις, παραλείψεις, μεμπτές η μη σύννομες ενέργειες, ή ακόμη και κακοδιαχείριση από τη προηγούμενη δημοτική αρχή.
Οι δημότες διαπιστώνουν ότι ο τέως Δήμαρχος, καθώς και η ηγετική του ομάδα, σε αγαστή συνεργασία με παλιούς φίλους, βρίσκεται εμφανώς σε "προστατευόμενο περιβάλλον".
Τα προβλήματα όμως διογκώνονται καθημερινά, καθώς εμφανώς υπάρχει μια ασυνέχεια λειτουργίας σε πολλούς τομείς και δράσεις του Δήμου, ακόμα και πέραν της εκκρεμότητας κατάθεσης και ψήφισης του προϋπολογισμού.
Αιτία είναι το κακό παρελθόν και όσα κληρονομήσατε όπως λέγατε ή η αδυναμία της νέας δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες διαχείρισης του Δήμου;
Οι δημότες πρέπει να μάθουν την αλήθεια...
Η δημόσια λογοδοσία είναι άμεση ανάγκη και οφείλει η νέα Δημοτική Αρχή να τη θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.
Υπάρχουν βέβαια και οι "ονειροπόλοι", όπως ο Ζορμπάς που χορεύει για το κέφι του, που άλλοτε μας γοητεύουν, άλλοτε μας κάνουν να γελάμε, τολμάνε όμως να πουν τη δική τους αλήθεια κατάμουτρα και όσα οι άλλοι δεν τολμούν, είτε από συμφέρον είτε από φόβο να πουν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί φαγώνονται όλοι μέρα μεταξύ τους !!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο π φτιάξανε είναι να δημιουργήσουν σελίδες στο Facebook το προϋπολογισμό να δούμε ποτέ θα το φέρουν

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταίτε εσείς κύριε δήμαρχε, ξέρετε ποιος φταίει; Φταίνε οι δημότες του δήμου που διαμένουν στην Αθήνα αυτοί σας εξέλεξαν, και τώρα οι υπόλοιποι δημότες του δήμου ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ πάνω στην ψήφο τους και βλέπουν τα προβλήματα να διογκώνονται μέρα με την ημέρα, και λύσεις να μην έρχονται, όμως η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει ακόμα, το Πάσχα και το καλοκαίρι έρχονται και πρώτοι πρώτοι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα δουν το ταμείο τους να μειώνετε διότι δεν θα υπάρχει κόσμος, αλλά ακόμα και τότε ίσως να μπορούν ακόμα να σας κρατάνε τα στόματα κλειστά, κατακαημένε κόσμε ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, και εδώ και 6 μήνες ακούτε την καραμέλα από τον τριανταφυλλάκη και τους υπολοίπους ότι παρέλαβαν ένα δήμο χωρίς χρήματα, πάλιωσε αυτή η καραμέλα κύριοι την έφαγε ο κόσμος και την χώνεψε. Το καινούργιο ωράριο και την πρόσθετη εργάσιμη ημέρα που προσθέσατε στους υπαλλήλους του δήμου δεν σημαίνει ότι ο δήμος θα δουλέψει περισσότερο και θα επιλυθούν τα προβλήματα του, ούτε θα υπάρξει κάποια διαφορα στην καθημερινότητα τον πολιτών, αυτά είναι διαφημιστικές τρίπλες, κρίμα σε αυτόν τον όμορφο δήμο και στις μαύρες μέρες που έρχονται. Καλό κουράγιο στους κατοίκους.

Ανώνυμος είπε...

Κ ΚΟΤΡΩΤΣΟ,ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑΣ press ,ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ.ΤΕΛΙΚΑ Ο Κ ΣΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ blog ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ!!!

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.