Ροή Αναρτήσεων

Σύγκρουση Πολεμικού πλοίου στον Πειραιά: Κόπηκε στα δύο το «Καλυψώ» και βυθίζεται

 


Εμπορικό πλοίο με κοντέινερ συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Γίνεται προσπάθεια ώστε το “ΚAΛΛΙΣΤΩ” να μείνει στην επιφάνεια, καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη και υπάρχει εισροή υδάτων. Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Το ατύχημα έγινε λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πως έγινε το ατύχημα.

Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Η ταυτότητα του «Καλυψώ»

To «Καλυψώ» αποτελεί ένα από τα δώδεκα πλοία τύπου OSPREYπου διέθετε το Αμερικάνικο Ναυτικό και το δεύτερο σε σειρά που κατασκευάστηκε.

Καθελκύστηκε στις 11 Οκτωβρίου 1989 και ενεργοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1994 από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα USSHERON και πλευρικό αριθμό 52.

Στις 17 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό στην Ναυτική Βάση Ινγκλσάιντ του Τέξας και στις 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Γ. Καραγεώργη ΠΝ λαμβάνοντας το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΥΨΩ με πλευρικό αριθμό Μ-64. Το πλοίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 16 Ιανουαρίου 2008

πηγή:onairnews.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.