Ροή Αναρτήσεων

Ο Δήμος Ξηρομέρου υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi for Europe (WiFi4EU).




Αστακός 17.2.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Πληροφορίες.
Περιοχή: Δήμος Ξηρομέρου.
Δράση Ευρωπαϊκού Προγράμματος: WiFi4EU - Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες.
Προϋπολογισμός: 15.000,00 €.
Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ξηρομέρου.
Φορέας Λειτουργίας: Δήμος Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου αξιοποιώντας σχετική χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), παρέχει τη δυνατότητα σε κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες να χρησιμοποιούν υπηρεσίες δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi4EU.
Το έργο αφορά στην υλοποίηση της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «WiFi4EU – «Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες», του Δήμου Ξηρομέρου, στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (CEF) – WiFi4EU».
Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης WiFi4EU στηρίζει την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε κλειστούς ή υπαίθριους δημόσιους χώρους (π.χ. δημοτικά κτήρια, σχολεία, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες).
Η εν λόγω πρωτοβουλία θα φέρει τις κοινότητες πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή, θα παράσχει στους χρήστες πρόσβαση στην κοινωνία των Gigabytes, θα βελτιώσει τον ψηφιακό γραμματισμό των χρηστών και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς τις υπηρεσίες που παρέχονται στους εν λόγω χώρους.
H χρηματοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ενός εντελώς νέου δημόσιου δικτύου Wi-Fi, την αναβάθμιση υφιστάμενου δημόσιου δικτύου Wi-Fi ή την επέκταση της κάλυψης υφιστάμενου δημόσιου δικτύου Wi-Fi.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Wifi4EU στον Δήμο Ξηρομέρου, το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών και κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.
Με τη χρήση συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας. Τονίζεται πως η υπηρεσία αυτή δεν αντικαθιστά τα οικιακά δίκτυα.

Τα σημεία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο βρίσκονται στις εξής περιοχές:
Δημοτική Ενότητα Αστακού:
Δημαρχείο.
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.
Νεοκλασικό Δήμου.
Προβλήτα.
Λιμάνι κεντρικά.
Δημοτική Ενότητα Μύτικα:
Πνευματικό Κέντρο.
Πλατεία.
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.