Ροή Αναρτήσεων

Μικρή επιδείνωση του καιρού σήμερα στα νότια – Θυελλώδεις βοριάδες και καταιγίδες

 



Σήμερα, Κυριακή, περιμένουμε αρκετή συννεφιά και βροχές. Θα βρέξει μέχρι το μεσημέρι, τοπικά στα βόρεια και σε παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές, που βρέχονται από το βόρειο Αιγαίο.

Γενικά όμως τοπικές βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, θα απασχολήσουν όλες τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο μια μικρή επιδείνωση αναμένεται προς το βράδυ, στα νότια, δηλαδή στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη, όπου τα φαινόμενα να ενταθούν και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, 15 μέχρι 18 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, 20-24 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες δεν θα αλλάξουν σημαντικά, από 20 στα βόρεια, μέχρι 25 νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-5 και το απόγευμα 6 μποφόρ. Και στο Αιγαίο βοριάδες 4-6 μποφόρ και στα βόρεια το βράδυ θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.


Στην Αττική αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, από το μεσημέρι και στη συνέχεια αναμένεται αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές, οι οποίες θα συνεχιστούν και αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 4-5 και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται μέχρι το απόγευμα με βροχές στη Χαλκιδική και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου με βόρειο άνεμο 4-6, στη Χαλκιδική και 7 μποφόρ.

Στη νέα βδομάδα, τη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με βροχές στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα έχουν εξασθενήσει. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, ανατολικοί στο Ιόνιο μέχρι 7, και στο νότιο Ιόνιο 8-9 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 7- 8 μποφόρ. Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία στους 15-18 βαθμούς οι μέγιστες στα ηπειρωτικά και 20-24 στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια, με καταιγίδες στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή συννεφιά, με κάποια διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα και τοπικές βροχές στην Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 μποφόρ, σταδιακά θα υποχωρήσουν και μόνο στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ. Και τέλος η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 στα βόρεια και τους 20-23 στις υπόλοιπες περιοχές.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.