Ροή Αναρτήσεων

Π. Παπαδόπουλος: Μιλά στο “Δυτικά Fm 92,8” για τον εικονικό εμβολιασμό και τις αναρρωτικές από δομή που “δεν υφίσταται”

 



Για τη διαθεσιμότητα των δυο εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά τα αποτελέσματα ης ΕΔΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς, το γιατρό του Δήμου Μεσολογγίου που έδινε αναρρωτικές άδειες σε εργαζόμενους από το Δημοτικό Ιατρείο αλλά και τη σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει για το πρόγραμμα στο “Βοήθεια στο Σπίτι” μίλησε στο “Δυτικά Fm 92.8” και τη Δήμητρα Λαοπόδη ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και δημοτικό σύμβουλος Πάνος Παπαδόπουλος.

«Μέσα από την ΕΔΕ προέκυψε ότι υπάρχει ένα μείζον θέμα. Ποιος ήταν αυτός που παρακολουθούσε και έλεγχε την διαδικασία διότι αυτό προήλθε μετά από καταγγελία μελών της ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όταν εμφανίστηκε άτομο να έχει εμβολιαστεί εικονικά μέσα από το πρόγραμμα. Το φοβερό είναι ότι μέσα από την διαδικασία προέκυψε ότι χρησιμοποίησαν το κωδικό που είχα εγώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναφορικά με το εάν οι δυο εργαζόμενοι που βγήκαν σε διαθεσιμότητα για τους εικονικούς εμβολιασμούς, μπορούν από τον επόμενο μήνα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, αφού δεν έχει συγκροτηθεί εκ νέου το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ τόνισε: «Εάν είναι εμβολιασμένοι αυτό το διάστημα που μιλάμε ή πριν τελειώσει ο μήνας της αναστολής, έως ότου συνέλθει το πειθαρχικό συμβούλιο και τους βάλει σε διαθεσιμότητα ενός χρόνου ή δυο ως είθισται, είναι σαφές ότι θα επανέλθουν. Από την στιγμή που δεν έχει συνέλθει το Πειθαρχικό Συμβούλιο και δεν συγκροτηθεί τάχιστα για να πάρει την όποια απόφαση το πιο πιθανό είναι, εάν εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί, να επανέλθουν στην Υπηρεσία τους».

Σχετικά με το έτερο θέμα που έχει προκύψει στο Μεσολόγγι με το γιατρό του Δήμου που υπηρετεί στο Δημοτικό Ιατρείο και έδινε αναρρωτικές άδειες σε εργαζόμενους του νοσοκομείου χωρίς όπως ακούγεται να έχει το δικαίωμα, ενώ φέρεται να έχει και σύμβαση με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι ότι αφενός δεν υφίσταται σαν δομή το Δημοτικό Ιατρείο με τον “Καλλικράτη”. Ένας γιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας θεωρείται υπάλληλος του Δήμου, ανεξάρτητα αν λειτουργεί σε επίπεδο συνταγογράφησης. Δεν νομιμοποιείται κανένας κάτω από αυτή την ιδιότητα να βάζει σφραγίδα με χαρτιά Δημοτικό Ιατρείο. διότι αυτό έχει συμβεί. Μετά από μια εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ Νοσοκομείο και Δήμου Μεσολογγίου προκύπτει ότι,  κατά δήλωση του γιατρού,  υπάρχει σύμβαση έργου μέσω του “Βοήθεια στο Σπίτι” στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου».

Ερωτηθείς εάν αυτό είναι νόμιμο ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν έχει δικαίωμα να το κάνει γιατί από την στιγμή που είναι δημοτικός υπάλληλος πρέπει να έχει μια ειδική διαδικασία που να έχει συγκεκριμένη σύμβαση, κάτω από ορισμένες διαδικασίες. Τώρα εάν επί μια δεκαετία ο συγκεκριμένος άνθρωπος ταυτόχρονα παρείχε υπηρεσίες στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος και οι προηγούμενοι δήμαρχοι».

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στον Δυτικά Fm:

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πρόσφατα επικαιροποιημένη πολιτική θέση του πολιτικού μας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ με την οποίαν πολιτική θέση υποστηρίζεται το λογικό αίτημα
της τοπικής μας κοινωνίας για εξαίρεση της Τουριστικής μας Περιοχής
απο την χωροθέτησηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας
θα πρέπει κατα την άποψή μου να γίνει προσπάθεια απο τους τοπικούς πολιτικούς φορείς, ώστε να συμπεριληφθεί η εν λόγω πολιτική δέσμευση
και γραπτώς στο πρόγραμμα του πολιτικού μας κομματος.
Σπύρος Ν. Γιαννέλης
απλός υποστηρικτής του πολιτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε Φίλε 8:21 τι σχέση έχει αυτό το σχόλιό σου, με το θέμα της ανάρτησης?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε έτσι είναι όπως ακριβώς το λές, δέν σχετίζονται τα δύο αυτά θέματα. Ομως η πολιτική είναι σύνθετο θέμα.
Καλημέρα Φίλε 10:49

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.