Ροή Αναρτήσεων

Σπάνιο μικρόβιο που προσβάλει 1 στους 1 τρις, σκότωσε τον 16χρονο Ντίνο




Αναφερόμενος στην απόφαση των γονέων του 15χρονου Ντίνου από το Μεσολόγγι, ο οποίος κατέληξε μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, να δωρήσουν τα όργανά του για μεταμόσχευση, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Νεφρολόγος Περικλής Δουζδαμπάνης αναφέρει:

Η απόφαση της οικογένειας του πρόσφατα αδικοχαμένου 16 χρόνου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας. Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και θα πρέπει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει και άλλους συνανθρώπους μας προς αυτή την κατεύθυνση . Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μοσχεύματα αφού οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση είναι πολύ μεγάλες, παρόμοιες πράξεις ανθρωπιάς και αλτρουισμού είναι απαραίτητες για την σωτηρία εκατοντάδων συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε σε κάποια φάση της ζωής μας κάποιο είδος μοσχεύματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον.

«Δώρο ζωής» σε πέντε συνανθρώπους μας θα δώσει ο Κωνσταντίνος.
Το Onairnews.gr μίλησε με γιατρό η οποία ξέρει από πρώτο χέρι όλη την περιπέτεια του Κωνσταντίνου. “Πρώτα από όλα θα πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον γιατρό κ. Ηλιάδη και στους γονείς του Κωνσταντίνου. Ο κ. Ηλιάδης από την πρώτη στιγμή έκανε τα αδύνατα δυνατά να επαναφέρει τον Κωνσταντίνο και να γλυτώσει το παιδί. Δυστυχώς η περίπτωση του μικροβίου που προκάλεσε την βακτηριακή μηνιγγίτιδα στον εγκέφαλο του Κωνσταντίνου θα έλεγα ότι είναι 1 προς 1 τρισεκατομμύριο να προσβάλει κάποιον. Οι γονείς του στάθηκαν δίπλα στο παιδί και στον γιατρό από την πρώτη στιγμή και φυσικά η επιθυμία τους να γίνει δωρεά των οργάνων του, έκανε τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο της ψυχής τους.”

Ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και διαδικασίες για την δωρεά οργάνων σε πέντε συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα λάβουν το δώρο ζωής από τον Κωνσταντίνο.

Πηγή: https://www.thebest.gr/

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.