Ροή Αναρτήσεων

Μετακίνηση εκτός νομού:Τι αλλάζει από σήμερα




Η μεγάλη αλλαγή στη μετακίνηση εκτός νομού για τους ανήλικους. Τι ισχύει με τη νέα απόφαση και τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα Σάββατο 6/11.

Μέχρι χθες οι ανήλικοι άνω 12 ετών που είναι ανεμβολίαστοι έπρεπε να κάνουν rapid test για τη μετακίνηση εκτός νομού με λεωφορεία, τρένα και πλοία. Τώρα αυτό αλλάζει.


Σύμφωνα με την απόφαση με τα νέα μέτρα οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν την έδρα τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.


Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).


Υπενθυμίζεται οτι πριν, αυτό που ίσχυε είναι οτι οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν την έδρα τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test),σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.


Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλάμβαναν και τους ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, δύναντο να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).


Παράλληλα ισχύει για όλους υποχρεωτική χρήση μάσκας όταν ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:


α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και


β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.


Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν με rapid test παντού, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και εκκλησιών.


Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου:


Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους. Το μέτρο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας


Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test


Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία


Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα


Η Ιερά Σύνοδος από την πλευρά της απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να προσέρχονται με rapid test στις εκκλησίες.


Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα, εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.


Επίσης, θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα (σ.σ. θα μπαίνουν στη λεγόμενη «μαύρη λίστα»).


Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί, χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.