Ροή Αναρτήσεων

Πλατυγιάλι Αστακού: Όταν ένας πρωτοελλαδικός οικισμός (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) πριν γινόταν μπετόν.Μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έκανε ο κ. Ιωάννης Νεραντζής, Πτυχιούχος Ιστορικού - Αρχαιολογικού Τμήματος Ε.Κ.Π.Α., Διδάκτωρ Ιστορικής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνταξιούχος Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων (τέσσερις θητείες: 1998-2015).
Αφορά τον πρωτοελλαδικό οικισμό (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) στο Πλατυγιάλι Αστακού, που θάφτηκε κάτω από τόνους μπετόν για να δημιουργηθεί το λιμάνι του Πλατυγιαλίου, ένα λιμάνι που δεν το δημιούργησαν οι ανάγκες, όπως γίνεται με όλα τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο, αλλά η απληστία και η ακόρεστη δίψα για χρησιμοποίηση χρηματικών κονδυλίων, να γίνει ένα φαραωνικό έργο κυριολεκτικά στο πουθενά, απλά και μόνο για να απορροφηθεί και να διακινηθεί ένας τεράστιος πακτωλός χρημάτων (κάτι μας θυμίζει σε σχέση με το σήμερα και τη περιοχή μας).
Όλα αυτά έγιναν με ανοχή και συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού εννοείται, και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο, γιατί θα στενοχωρήσουμε αρκετούς...
Αποτέλεσμα αυτού που αναφέρουμε παραπάνω, ότι δηλαδή ξεφύτρωσε ένα τεράστιο λιμάνι στο πουθενά, που δεν το δημιούργησαν οι ανάγκες, είναι ότι μέχρι σήμερα το λιμάνι αυτό, είναι στην ουσία του ανεκμετάλλευτο, ένας κοιμώμενος γίγαντας, χωρίς επαρκή οδική πρόσβαση, χωρίς σιδηροδρομική υποστήριξη και χωρίς κάποια δραστηριότητα ανάλογη του μεγέθους του.
Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια και η αξιοποίηση του έχει καταντήσει ανέκδοτο, με τη δυσπιστία σε κάθε τι που ακούγεται γι αυτό το λιμάνι, να είναι πλέον φυσιολογική. 
Ας δούμε τι μας λέει ο κ. Ιωάννης Νεραντζής, μέσα από 31 εικόνες από το προσωπικό του αρχείο, όσον αφορά τον αρχαιολογικό πλούτο του πρωτοελλαδικού οικισμού (3.300 π.Χ - 2.000 π.Χ) στο Πλατυγιάλι Αστακού και το έγκλημα που συντελέσθει, με το κυριολεκτικό θάψιμο του κάτω από τόνους μπετόν, με την Ελληνική Πολιτεία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Πολιτισμού, απλά να κλείνει τα μάτια του σε ένα πολιτιστικό έγκλημα!

Από το αρχείου του κ. Ιωάννη Νεραντζή:


 mytikaspress

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.