Ροή Αναρτήσεων

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Ίδιο σκηνικό, Ίδια πρόσωπα- Άλλη μια χαμένη πενταετία ;



Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Βλέποντας κάποιος τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχημάτιζε την εντύπωση ότι παρακολουθεί μία από τις συνεδριάσεις της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου 2019-2023.

Τα ίδια , σχεδόν, πρόσωπα στις ίδιες ηγετικές θέσεις και, μόνο, ελάχιστες αλλαγές στα μέλη του Συμβουλίου. Δήμαρχος ο ίδιος, Αρχηγοί της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης τα ίδια πρόσωπα.

Το ερώτημα , που ανακύπτει αβίαστα , είναι εάν από τα ίδια αυτά πρόσωπα, μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό για τη νέα πενταετία, ή θα συνεχισθεί με πανομοιότυπο τρόπο, η ίδια πολιτική και πρακτική Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, που είχαν ως αποτέλεσμα τις αψιμαχίες , τις κοκορομαχίες, την αμετροέπεια και την  αλαζονεία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , με ταυτόχρονη, ωστόσο,  παραμέληση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου και της Κοινωνίας του Ξηρομέρου .

Το υψηλό ποσοστό 63% της Συμπολίτευσης , σε συνδυασμό με μια αποδυναμωμένη Αντιπολίτευση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αλαζονική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, που  είναι ό,τι το χειρότερο που χρειάζεται ο Δήμος και ο λαός του Ξηρομέρου, αυτή την κρίσιμη και καθοριστική πενταετία.

Η Μείζων Αντιπολίτευση, απ ότι όλα δείχνουν , θα περάσει από κλυδωνισμούς και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τους αντέξει.

Απ ότι πληροφορούμαι,  επίκειται εντός των επόμενων ωρών, ή εικοσιτετραώρων  να υπάρξει η πρώτη ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου και ενδεχομένως να ακολουθήσει και δεύτερη. 

Τα στελέχη της Παράταξης, που διαφωνούν με την εκλογή Γαλούνη,  προβληματίζονται έντονα και ετοιμάζουν την αντίδρασή τους. Στα πλαίσια αυτά επιδιώκεται να συζητήσουν το όλο θέμα και να προσδιορίσουν την θέση τους. Θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι εξελέγη αρχηγός της Παράταξης το πρόσωπο, που όσο κανείς άλλος, εναντιώθηκε στα ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' και έκανε ό,τι μπορούσε για την  απαξίωση κάποιων στελεχών της, αλλά και της ίδιας της Παράταξης.

Είναι δε, ιδιαίτερα οξύμωρο  το γεγονός ότι ο κ. Γαλούνης που ''έβγαζε φλύκταινες'' στο άκουσμα της φράσης ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', να είναι , πλέον, ηγέτης αυτή της Παράταξης και να την εκπροσωπεί.

Η Εκλογή Γαλούνη κατέστη εφικτή μετά την παραίτηση Σάββα  ενώ η ''Ανεξαρτητοποίηση'' Πανταζή του άνοιξε διάπλατα το δρόμο.

Ο ίδιος είχε φροντίσει να προωθήσει υποψηφιότητες, που θα του εξασφάλιζαν στήριξη σε δεδομένη στιγμή, όπως η παρούσα της εκλογής του.

Η υπόθεση ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' τώρα ξεκίνησε, αλλά ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή της.

Η Συμπολίτευση ''παίζοντας μπάλα'' μόνη της θα αντιμετωπίσει εξίσου την πρόκληση της αποτυχίας, ή της επιτυχίας. Είναι στο χέρι της- αλλά εξαρτάται και από τις δυνατότητές της- αν θα ακολουθήσει τον έναν , ή τον άλλο δρόμο.

Ο λαός του Ξηρομέρου θα αναμένει στη γωνία μέχρι να περάσουν πέντε χρόνια για να επανακαθορίσει τη στάση του, ή να μείνει στα ίδια και χειρότερα.

Έκαστος , πλέον, αντιμέτωπος με τις ευθύνες που του αναλογούν..... 



http://www.xiromeronewday.com/2024/01/blog-post_2.html

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.