Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου : Ανέλαβε καθήκοντα γ.γ ο κ. Ανδρέας Ρεγκούτας


Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Ξηρομέρου ανέλαβε (; ) ο κ. Ανδρέας Ρεγκούτας,  πρώην Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας. 

Όπως πρώτο το xiromeronewday.com είχε γράψει πριν από περίπου ένα μήνα  το αυτοδιοικητικό στέλεχος επροτάθη στον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη από τον Αντιδήμαρχο κ. Γερόλυμο, ο οποίος- απ ότι λένε οι πληροφορίες- διατηρεί φιλία με τον καταγόμενο από τον Εμπεσσό Βάλτου  κ. Ρεγκούτα.




Ο κ. Ρεγκούτας, ομού μετά του Δημάρχου στη σημερινή  υποδοχή των προέδρων των Κοινοτήτων


Ήδη, λίγες ώρες πριν  τη λήξη του χρόνου το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου είχε κάνει δεκτή σχετική εισήγηση του κ. Γερόλυμου για πρόσληψη Γενικού Γραμματέα, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάποιο όνομα υποψηφίου, αν και είχε διαρρεύσει το όνομα του κ. Ρεγκούτα.

 Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η αμοιβή, που συνολικά με τις κρατήσεις επιβαρύνει το Δήμο με περίπου 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Καθήκοντα ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου μαζί με τους Αντιδημάρχους χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, κάτι επισήμως.

Ωστόσο, ο κ. Ρεγκούτας έχει κάνει εμφάνιση στο Δήμο από τις 2 Ιανουαρίου και σήμερα μάλιστα ομού μετά του Δημάρχου κ. Τριανταφυαλλάκη υποδέχτηκαν  τους Προέδρους Κοινοτήτων και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων τους οποίους  καθοδήγησαν  για τις αρμοδιότητές τους και τον συντονισμό του έργου τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Ρεγκούτας δεν παρουσιάστηκε στο ΔΣ και τους Αντιδημάρχους και δεν εμφανίστηκε κατά τον διορισμό και ανάληψη καθηκόντων των Αντιδημάρχων.


image

Γερόλυμος, Ρεγκούτας, Τριανταφυλλάκης, την ημέρα του ''προξενιού ''


Πάντως, ο κ. Δήμαρχος, μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει στους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο τον Γενικό Γραμματέα, που, σημειωτέον, είναι ο πρώτος γγ στην ιστορία του Δήμου. Ούτε είναι γνωστό εάν η πρόσληψη έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια. Και επειδή πολλά έχουν διαρρεύσει θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πρόσληψη γίνεται με απόφαση του Δημάρχου και μόνον, όπως και η παύση του και ουδεμία σχέση έχει με την ΚΕΔΗΞ, η οποία, πλέον, παύει να λειτουργεί. Προσλαμβάνεται δηλαδή από τον Δήμο και τον προϋπολογισμό του επιβαρύνει.

 Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι το δεξί χέρι του Δημάρχου και με τις αρμοδιότητές του υποσκελίζει τους Αντιδημάρχους, που ουσιαστικά θα λογοδοτούν σε αυτόν. Είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με τον CEO Οργανισμών και μεγάλων Επιχειρήσεων. Με απλά λόγια είναι το πρόσωπο, που, μετά τον Δήμαρχο, κάνει κουμάντο στο Δήμο. 

Αυτός είναι και ο λόγος, που προκάλεσε τριγμούς στους νεοκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους και ορισθέντες Αντιδημάρχους.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.