Ροή Αναρτήσεων

Χαρίλαος Τρικούπης: Αναφορά στα γεγονότα του Αστακού

Χαρίλαος Τρικούπης: Αναφορά στα γεγονότα του Αστακού
Μια περιγραφή του τη ζήσανε στον Αστακό έκανε η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της. Αναλυτικά η αναφορά:

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΒΔΕ γνώρισε χθες το απόγευμα στον Αστακό η ομάδα μας από τον τοπικό Αίολο με σκορ 102-85, χάνοντας ταυτόχρονα και το πλεονέκτημα έδρας , αφού οι γηπεδούχοι κάλυψαν την διαφορά των 14 πόντων που είχαν ηττηθεί στο Μεσολόγγι.
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε καμιά κριτική όσον αφορά το μπασκετικό του μέρος καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την «έδρα» τους , σε ένα γήπεδο που μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον επικίνδυνο για αγώνες μπάσκετ. Μεγάλη «βοήθεια» πήραν επίσης οι γηπεδούχοι από το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν οι φίλαθλοι τους ο οποίοι δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συμμετείχαν κιόλας στο παιχνίδι αφού πολλοί από αυτούς παρακολουθούσαν το παιχνίδι μέσα από τις γραμμές του γηπέδου.
Όλα ξεκίνησαν «ιδανικά»  για την ομάδα μας , καθώς η αποστολή καθυστέρησε να μπει στο γήπεδο εξ’αιτίας της «εξαιρετικής» υποδοχής (με βαρελότα, βεγγαλικά, μολότωφ) που της επιφύλαξαν οι  μπασκετικοί φίλοι των γηπεδούχων. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο Προπονητής των γηπεδούχων ο οποίος βγήκε από το γήπεδο στο οποίο έκανε ζέσταμα η ομάδα του για να «υποδεχτεί» με άψογα Γαλλικά και χειρονομίες την αποστολή της ομάδας μας, ενώ και καλαθοσφαιριστής της γηπεδούχου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα προπηλακίζοντας αθλητή της ομάδας μας.
Η «γιορτή» που είχαν στήσει οι γηπεδούχοι , για να ανταποδώσουν, ασφαλώς, την εξαιρετική φιλοξενία που έτυχε η ομάδα τους και οι περίπου 150 εκδρομείς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Μεσολόγγι επιφύλασσε κι άλλες εκπλήξεις. Οπαδοί των γηπεδούχων είχαν αναλάβει εκτός από την παρουσίαση των ομάδων με μικρόφωνο, να δίνουν το έναυσμα  για υβριστικά συνθήματα εναντίον της ομάδας μας αλλά και αθλητών αυτής  καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.  Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν γράφτηκε από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα.   Όλα αυτά  , ασφαλώς έγιναν παρουσία του Προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ Κου Νικάκη ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο.
«Ενθουσιασμένοι» όλοι μας από την υποδοχή και με την αστυνομική δύναμη να κάνει «αισθητή» την παρουσία της με 3 αστυνόμους , περιμέναμε υπομονετικά την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής. Και πραγματικά ήταν πολύ «μεγάλο»  το παιχνίδι , καθώς ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και τελείωσε στις 7:30 . Δυόμιση ώρες μπάσκετ , λοιπόν, «χόρτασαν» οι φίλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το παιχνίδι δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι διακοπτόταν κάθε  3 λεπτά, αφού όπως προαναφέρθηκε ο κόσμος ήταν μέσα στο γήπεδο και ήταν αδύνατον χωρίς συστάσεις να γίνει επαναφορά από τις πλάγιες γραμμές.
«Εξαιρετική» επίσης δουλειά για τους γηπεδούχους έκανε και η Γραμματεία αφού κατάφερε να «εξαφανίσει» ένα καλάθι της ομάδας μας  στο πρώτο ημίχρονο (το 44-36 έγινε 44-34) το οποίο όπως φάνηκε θα άλλαζε την τελική έκβαση του παιχνιδιού.
Όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι , τώρα , θα πρέπει να πούμε ότι η ομάδα μας δεν ήταν καλή. Προσπάθησε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο , όμως συνολικά δε δικαιούταν κάτι περισσότερο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι , πήραν δίκαια τη νίκη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, με πάθος , χάθηκε μια μάχη όμως όχι ο πόλεμος.

basket247.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.