Με τις πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες ξεκίνησαν για τους αγρότες οι πρώτες εργασίες για την προετοιμασία των χωραφιών για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
Τα τρακτέρ « κοτσάρουν» τα κατάλληλα παρελκόμενα μηχανήματα (καταστροφείς, υνιά και φρέζες) για να καθαρίσουν τα αγριόχορτα, να οργώσουν και να φρεζάρουν τα κτήματα των χωριανών μας, για να είναι έτοιμα να σπαρθούν τα τριφύλλια, τα καλαμπόκια και τα κηπευτικά, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει το «άγχος» να προλάβουν τον καιρό και να αποφύγουν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Επιπλέον «βραχνάς» είναι και το κόστος για τα καύσιμα, την αγορά σπόρων, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, που για πολλούς αγρότες επιβαρύνουν σημαντικά την παραγωγή και τα γενικά τους έξοδα.
Παράλληλα είναι η εποχή για τα κλαδέματα των δένδρων από τα οποία αφαιρούνται τα «λαίμαργα», για να βοηθηθεί η ανθοφορία τους και να πάρουν περισσότερο φως από τον λαμπερό ήλιο!
Αρκετά είναι και τα παλιά περιβόλια στα οποία οι ιδιοκτήτες τους «ξελακώνουν» τις γερασμένες πορτοκαλιές για να φυτεύσουν νέα δένδρα ή απλά να εφαρμόσουν άλλη καλλιέργεια.
Στον εύφορο κάμπο του χωριού μας επικρατεί μια πολύβουη δραστηριότητα από τις μηχανές των τρακτέρ που τον διασχίζουν από άκρου σε άκρου, μέσα από τους χωμάτινους δρόμους για να ετοιμάσουν τη γη που θα δεχτεί τη νέα σπορά!
http://kalyvia.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου