Ροή Αναρτήσεων

Το Μεσολόγγι ζει και μας εμπνέει!

Το Μεσολόγγι ζει και μας εμπνέει! /  Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την πομπή

Υπό βροχή, που όμως δεν πτόησε κανέναν, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 188η Επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου, σήμερα Κυριακή με την δοξολογία που έγινε το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής, Καστορίας και Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πομπή όλων των τμημάτων προς τον Κήπο των Ηρώων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Χρ. Βασιλάκης, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Κ. Καραγκούνης, Θ. Μωραΐτης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Γ. Βαρεμένος, Μ. Τριανταφύλλου, Κ. Μουσουρούλης, Η. Κασιδιάρης, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Ανδρ. Κατσανιώτης, Βασ. Χατζηλάμπρου, Γ. Ζαφειρόπουλος και Χρ. Ρήγας. Τον πανηγυρικό εκ μέρους της Κυβέρνησης εκφώνησε ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα του Ηρωισμού των Μεσολογγιτών είναι αυτό που μπορεί να μας καθοδηγήσει ακόμα και σήμερα προκειμένου να προχωρήσει η χώρα. Την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο κ. Βασιλάκης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.
Στη συνέχεια αποδόθηκε το μοιρολόϊ «Να ζει το Μεσολόγγι» από τη σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ - Αποστολάκου, με τη συνοδεία της χορωδίας του δήμου, ενώ βραβεύτηκαν και οι νικητές του 68ου δρόμου Θυσίας. Και φέτος στις γιορτές Εξόδου δεν παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε και η Προεδρική Φρουρά που χάριζε ιδιαίτερη αίγλη. Φανερή ήταν η υποβάθμιση του γεγονότος από την Κυβέρνηση που προτίμησε να εκπροσωπηθεί από έναν γενικό γραμματέα, πράγμα που δείχνει μια απαξίωση στο μεγάλο αυτό γεγονός που είναι γνωστό στα πέρατα της γης και πάντα σκορπίζει ρίγη συγκίνησης.
aixmi.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.