Ροή Αναρτήσεων

Μιχάλης Κουταλιανός: Συνέπεια και προσήλωση στον στόχο

Μιχάλης Κουταλιανός: Συνέπεια και προσήλωση στον στόχο
Το φετινό πρωτάθλημα της Β Εθνικής στον Βορρά ξεκινάει με τον Αίολο Αστακού να είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδό. Μια ομάδα που μέσα σε τρία χρόνια από την ανάληψη της προεδρίας από τον Αποστόλη Πανταζή και πλαισιωμένος από ένα άξιο γκρούπ ανθρώπων αναγεννήθηκε και έχει κάνει την μπασκετική Ελλάδα να μιλάει για αυτήν. Η φετινή μεταγραφική σεζόν δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Για να ήμαστε ακριβής ήταν αλλά προς το καλύτερο. Παίκτες μεγάλης αξίας που έχουν γράψει αμέτρητα μπασκετικά χιλιόμετρα ήρθαν στην ομάδα. Κατσαρές, Παππάς, Μπρόζος, Κιτσούλής, Θανόπουλος, Χαρισμίδης, Μακρής + τους περσινούς Καλισώρα, Δουρούκη, Κακλαμάνο, Λυμπαρη και ταλαντούχα παιδιά από την ακαδημία (Καλαντζής, Καραγεώργος, Πέττας, Μπεκατώρος) συνιστούν μια ομάδα που στην καλή της μέρα μπορεί να διαλύσει τον οποιοδήποτε. Μια ομάδα με τόσους καλούς στρατιώτες χρειάζεται και τον κατάλληλο στρατηγό για την καθοδήγηση. Εκεί έρχεται να προστεθεί ο Μιχάλης Κουταλιανός. Άνθρωπος με μεγάλη διαδρομή στους πάγκους και εμπειρία έχοντας θητεύσει σαν πρώτος προπονητής στην Α1 με τον Κολοσσό Ρόδου φαντάζει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή.

Το basket247.gr μίλησε μαζί του λίγο πριν την πρεμιέρα του Αίολου στην Β Εθνική και μας αποκάλυψε τις σκέψεις του.
-Η ομάδα είναι έτοιμη για τον αυριανό αγώνα με τον Άργος Ορεστικού;
Ναι ήμαστε έτοιμοι. Έχουμε δουλέψει σωστά καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας. Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών (αρρώστιες κτλ) είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά σε γενικές γραμμές είμαστε καλά και έτοιμοι για το παιχνίδι.
-Τι γνωρίζεται για τον αυριανό αντίπαλο σας;
Είναι μια ομάδα έμπειρη. Έχει παιδιά που παίζουν μαζί χρόνια και ξέρουν την κατηγορία. Τρέχει αρκετά, σουτάρει πολλά τρίποντα και παίζει σκληρή άμυνα. Πρέπει να μην την υποτιμήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε την νίκη.
-Υπάρχει άγχος ενόψει της πρεμιέρας;
Όλες οι πρεμιέρες σε όλα τα πρωταθλήματα ανεξαρτήτου κατηγορίας κρύβουν άγχος. Ήμαστε λίγο καιρό μαζί σαν ομάδα και πάντα η πρεμιέρα κρύβει άγχος. Ο ρυθμός έρχεται μέσα από τα παιχνίδια. Το θέμα είναι το πώς θα μπορέσουμε σαν ομάδα να διαχεριστούμε αυτό το άγχος. Θεωρώ ότι μόλις θα ξεκινήσει το παιχνίδι αυτομάτως θα αποβάλλουμε το όποιο στρες και θα ήμαστε αυτοί που πρέπει. Δεν έχουμε πολλά παιχνίδια σαν ομάδα μαζί αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

-Έχοντας και εμπειρία από το πιο υψηλό επίπεδο και με δεδομένο ότι ο Αίολος ανήκει στα φαβορί για την άνοδο ποιο είναι το μυστικό για την διαχείριση ενός τέτοιου ρόστερ; 
Το πιο βασικό από όλα είναι η χημεία σε μια ομάδα. Να έχεις καλούς παίκτες και παράλληλα καλούς χαρακτήρες. Σίγουρα θα πρέπει να βρεις σε κάθε παίκτη το κουμπί του. Αν και το σωστό είναι η συμπεριφορά να είναι ίδια σε κάθε αθλητή, κάθε παίκτης έχει κάτι το ξεχωριστό και η προσέγγιση του θα πρέπει να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο χωρίς βέβαια αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ομάδας και του συνόλου γενικότερα. Είναι 15 διαφορετικοί χαρακτήρες που πρέπει να τους κάνεις να σκέφτονται και να πράττουν σαν ένας. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή σε αυτό το κομμάτι.

-Το μυστικό για την άνοδο θα είναι η διάρκεια στην απόδοση;
Σίγουρα και πέρα πάσης αμφιβολίας. Θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση του ρόστερ. Μιλάμε για ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών με πολλά και πολύωρα ταξίδια και δύσκολες έδρες. Χρειάζεται συνέπεια, επιμονή και υπομονή. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που αρχίζει Οκτώβριο και τελειώνει Μάιο. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε καταλλήλως.
-Το τελευταίο πράγμα που θα πείτε στους παίκτες σας πριν το τζάμπολ του αγώνα αύριο;
(Γέλια) δεν το έχω σκεφτεί. Θα αποφασίσω εκείνη την ώρα τι θα τους πω.
πηγή:basket247.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.