Ροή Αναρτήσεων

Κανονικά οι Σομαλοί στον Αστακό, πρέπει να κάνουν μήνυση στην κυβέρνηση!!

      Αν ήμουν Σομαλός, είχα μπει από τη Μυτιλήνη (με τον οποιονδήποτε τρόπο, το κράτος που μπαίνω έχει σύνορα ή δεν έχει, δεν θα ήταν δικό μου θέμα η φύλαξή τους), μου είχαν δώσει χαρτιά παραμονής στη χώρα για έξι μήνες, κατέληγα με άλλα 44 άτομα στα δυτικά παράλια της Ελλάδας, πήγαινα σε μια παραλία με την παρέα μου κι ερχόταν οι αστυνομικοί και με πήγαιναν σηκωτό για εξακρίβωση στο Μεσολόγγι…
      Αν γινόταν όλα αυτά και διαπίστωναν μετά ότι δεν μπορούν να μου κάνουν απολύτως τίποτε, θα τους είχα ταράξει στην μήνυση. Δεν κάνω πλάκα, απορώ πώς σήμερα δεν έχει αναλάβει ένας μεγαλοδικηγόρος ή ένα γραφείο από μεγαλοδικηγόρους να κάνει μια ομαδική αγωγή.
      Η πραγματικότητα λέει ότι κάποιος πήρε τηλέφωνο γιατί είδε 45 ταλαιπωρημένους μαύρους ανθρώπους στη Βελά, επιλήφθηκε η αστυνομία, οι Σομαλοί δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι είναι στ” αλήθεια νόμιμοι (που να σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι μια ιδέα της κυρίας Τασίας κι ενός υπαλλήλου της, που είχε βγάλει πέρυσι υπηρεσιακή εντολή που έλεγε πως όσοι έχουν…"χαρτιά" μπορούν επί έξι μήνες να πηγαίνουν όπου θέλουν εντός της χώρας!) και ακολούθησαν το επίσημο κράτος για να δουν τι θα τους συμβεί........




       Προφανώς δεν πήγαν για διακοπές ούτε για μπάνια στη Βελά οι άνθρωποι, εκτός κι αν ο Μάρδας εκτός από Σύρους επενδυτές βρήκε και Σομαλούς τουρίστες. 
     Μάλλον αρχίζει να ψάχνεται από τους δουλεμπόρους η λύση της εξόδου προς Ιταλία από τα μέρη μας κι από τα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας κι άντε να μας πει κάποιος αν αυτό είναι δυνατόν ή αποδεκτό από τους Ιταλούς, (που δεν είναι). Μάλλον οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι ήταν το πρώτο δόλωμα.
         Τα 45 άτομα από τη Σομαλία, λοιπόν, που βρέθηκαν χτες στη παραλία στηΒελά θα μπορούσαν άνετα να πάνε όπου θέλουν αν ήξεραν τα δικαιώματά τους και θα μπορούν σήμερα αν θέλουν-κι είχαν πού να μείνουν-να έρθουν να εγκατασταθούν στο Αγρίνιο μέχρι να λήξει το 6μηνο που τους…πρόσφεραν κάποιοι για να φύγουν, να πάνε αλλού.
      Σοβαρά, για να πονέσει ετούτο το πράμα που κάνει κουμάντο μόνο ζημιά στον κρατικό κορβανά πρέπει να υπάρξει. Χιλιάδες άνθρωποι ανά τη χώρα να κάνουν προσφυγές και αγωγές γιατί τους μετακινούν μαζικά ή γιατί τους διασταυρώνουν τα στοιχεία (τώρα, αφού έχουν πάρει άδεια να κινούνται ελεύθερα στη χώρα!) αν δεν είναι παράνομα εδώ. Αναμένουμε κάποιος να το πει στους ενδιαφερόμενους. 
      Κάποια ΜΚΟ και κάποιοι επαγγελματίες ανθρωπιστές θα έπρεπε ήδη να το έχουν κάνει. Γιατί δεν το έχει κάνει κανείς, είναι ένα ερώτημα…

η συντακτική παραμένουσα μονάδα agriniopress.gr

πηγή:agriniopress.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.