Μετάφραση

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

ΤΟΠΙΚΟ ALERT: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!


agios georgios

«Εξαφανίσθηκε χωριό ανάμεσα στο Μαχαιρά και στο Καραϊσκάκη του Δήμου Ξηρομέρου. Ονομάζετε Βασιλόπουλο ,την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα καλά του και ήταν ευδιάθετο .Είχε σώας τα φρένα και δεν υπήρχε λόγος να εξαφανισθεί. Το αναζητούν οι κάτοικοι του και τα ποιο κοντινά του πρόσωπα που το αγαπούν και αγωνιούν για την κατάσταση του.

Τους λόγους της εξαφάνισης ίσως να τους ξέρουν στο Δημαρχείο και ειδικά η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου που το είδε για τελευταία φορά πριν τέσσερα χρόνια στις Δημοτικές εκλογές όταν και διασκέδαζαν μαζί λόγο της εκλογικής της νίκης. Έκτοτε κανείς δεν ξέρει για το χωριό κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του και μάλλον δεν του έδιναν και πολύ σημασία .Η περίπτωση το χωριό να έφυγε για άλλον Δήμο αποκλείεται από τους ειδικούς…»Γιατί όμως το χωριό εξαφανίσθηκε; Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την εξαφάνιση; Ας δούμε λίγο τα γεγονότα.
--- Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου όταν εκλέχθηκε πριν τέσσερα χρόνια, για να γίνει αρεστή και να εξασφαλίσει τη στήριξη των κατοίκων αλλά και του σημερινού προέδρου, έταξε και έδωσε όσα ήθελαν να ακούσουν και να λάβουν οι υποψήφιοι ψηφοφόροι.
Κάθε χρόνο στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου, ως έργα προς υλοποίηση γράφονταν το γήπεδο, η παιδική χαρά και δεν γράφονταν και άλλα προβλήματα του χωριού όπως: αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Παναγίας ,αγροτοκτηνοτροφικοί δρόμοι, καθαριότητα, διαμόρφωση της πλατείας ,ασφαλτοστρώσεις δρόμων ,διάνοιξη νέων δρόμων, διευθέτηση των παροχών ύδρευσης, δρόμος προς το ιστορικό μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών, δρόμος προς παλιό χωριό, ασφαλτόστρωση δρόμου προς το κοιμητήριο, διάνοιξη χειμάρρων ,διαμόρφωση του κτηρίου του κοινοτικού καταστήματος ,διευθέτηση του προβλήματος μα τα απόνερα που χύνονται στον κεντρικό δρόμο από τους βόθρους που υπερχειλίζουν και άλλα πολλά. Τα ποσά που γράφονταν στον προϋπολογισμό για το γήπεδο και την παιδική χαρά ουδέποτε δόθηκαν και ουδέποτε έγιναν η κατασκευές. Επί τέσσερα χρόνια χρέωναν στο χωριό ότι θα δαπανηθούν 18.000 € για το γήπεδο και κάτι άλλα ψιλά τα οποία το χωριό τα έχανε αφού τα έργα δεν γίνονταν .Εβδομήντα δυο χιλιάδες (18.000χ4 χρόνια =72.000€) έχασε το χωριό μόνο από την αναγραφή τους .Τα χρήματα αυτά ο Δήμος τα έπαιρνε ξανά από το χωριό και τα χρησιμοποιούσε ,με αναμόρφωση προϋπολογισμού, για άλλους σκοπούς εκτός χωριού.
Μήπως αυτό λέγετε κλοπή και αν δεν λέγετε πως λέγετε; Μήπως κοροϊδία των κατοίκων ; Μήπως απαξίωση του χωριού; Μήπως αλητεία; Μήπως μας θεωρούν εύκολους; Μήπως μας θεωρούν δεδομένους; Μήπως δεν μας υπολογίζουν; Μήπως δεν ξέρουν ότι το χωριό ανήκει στο δήμο τους; Όπως και να λέγετε όπως και να θελήσουν να το ονομάσουν η πραγματικότητα είναι αδιάψευστη.
Στο χωριό μας η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ, ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 15.000€,ενώ του έκλεψε 72.000€ και του στέρησε άλλα τόσα για έργα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα των συγχωριανών μου. Η μεγαλύτερη προσβολή που θα μπορούσε ποτέ να κάνει Δημοτική Αρχή σε κατοίκους του δήμου της η οποία σκόρπισε δεξιά και αριστερά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για υπο-έργα μπαλωμάτων και χρέωσε τον Δήμο με δάνειο 1.300.000ευρω. Αλλά βρίσκει και τα κάνει ... Επέβαλε τη σιωπή -με τον αλάνθαστο παραδοσιακό τρόπο -καθήλωσε τους κατοίκους του Δήμου στην αδράνεια ,απαξίωσε κάθε κοινωνικό αγαθό και ισοπέδωσε κάθε ανθρώπινη αξία. Και για όλα αυτά δεν ανοίγει στόμα ,τα θεωρούμε φυσιολογικά και γελάμε και από πάνω… αλίμονο τι κατάντια!!!
Ας επανέλθω στα του χωριού
Με τα ανωτέρω πραγματικά στοιχεία δικαιολογούμε να βάλω τον αρχικό τίτλο περί ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΧΩΡΙΟΥ.
Σημ. Νεότερα στοιχεία που μιλούν για συνενοχή και των κατοίκων στην εξαφάνιση λόγο της σιωπής τους στα όσα διαδραματίζονταν στο χωριό, ελέγχονται ως ανακριβή λόγο ότι η Δημ. Αρχή δεν ειχε καμία πρόθεση να ακούσει τους καταγγέλλοντες .
Η μόνη ελπίδα να ξαναβρεθεί το χωριό είναι να το αναζητήσουν τα οικεία πρόσωπα του που δεν είναι άλλα από τους κατοίκους του.
Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Η το βρίσκουμε και συνεχίζουμε η το χάνουμε οριστικά .- 
 
Οι έρευνες συνεχίζονται… 
  Παναγιώτης Ηλ. Χολής

Δεν υπάρχουν σχόλια: