Ροή Αναρτήσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ: Αποφάσεις Τακτικής Συνεδρίασης Δ.Σ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ
 
ΑΘΗΝΑ  23/9/2018  

Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ 

Παρευρέθηκαν τα μέλη: Χρήστος Μπόνης, Κώστας Νικολάου, Ειρήνη Κόντη, Αγγελική Γαλάνη και Δημήτρης Παπαναστάσης. 
Απόντες: (δικαιολογημένοι: Γιώτα Παπαγεωργίου-Γωγώ Σούρλα)


1ον-Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος σε νοσοκομείο της Αθήνας για τις ανάγκες των Αστακιωτών (λεπτομέρειες πιο κάτω). 

2ον-Εγινε δεκτή η παραίτηση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. Κώστα Στράτου λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας που του καθιστά αδύνατη την παρουσία στις συνεδριάσεις και την θέση του κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός Δημήτρης Παπαναστάσης--Ο κ. Στράτος παίρνει την θέση του αναπληρωματικού
3ον-Αποφασίστηκε Γ.Σ. του Συλλόγου στις 14/10 --Ο τόπος (αιθουσα) θα σας ανακοινωθεί πολύ γρήγορα διότι είμαστε στην διαδικασία της αναζήτησης αίθουσας. Όπως αντιλαμβάνεσθε η συμφωνία για την αίθουσα προϋποθέτει (έστω και με πιθανές αποκλίσεις) τον αριθμό των συμμετεχόντων. 





Εμείς σαν Δ.Σ επειδή μας διακατέχει μια αισιοδοξία θεωρούμε οτι στην πρώτη Συνέλευση του Συλλόγου μετά απο πολλά χρόνια θα ανταποκριθείτε θετικά. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα ξεπεράσετε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη μας. Ακόμη και αν η αίθουσα (ξενοδοχείο η πολυχώρος) δεν θα είναι αρκετός, αυτό θα είναι ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον του Συλλόγου. Θα προσπαθήσουμε να έχει ολα τα πλεονεκτήματα για να σας διευκολύνει και να σας ικανοποιήσει και με τον τρόπο άφιξης σας αλλά και με την απόλαυση σας.
4ον-Αποφασίστηκε να επαναφέρουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς το παλιό έθιμο του ΟΧΙ. Θα έρθουμε σε επαφή με τα Δ.Σ. συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Αστακό αλλά και με τον διευθυντή του Λυκείου, ούτως ώστε να βρούμε εθελοντές που θα βοηθήσουν -Το έθιμο αυτό υπήρχε χρόνια στον Αστακό και εμφανίζονταν στις 27/10 παραμονή της Εθνικής Εορτής. Επίσης θα συζητήσουμε και τον τρόπο κατασκευής των παρελκόμενων (δηλ. το κοντάρι με το μεταλλικό δοχείο που θα ανάψει αλλά και την πινακίδα με το ΟΧΙ). Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τους συμμετέχοντες για να λυθούν άμεσα.


Τώρα στα διαδικαστικά:
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αγάπη σας για τον Αστακό θα έχει αντίκτυπο με την παρουσία σας στην Γενική Συνέλευση. Θα θυμόμαστε οι παλιοί ότι Γενική Συνέλευση έχει να πραγματοποιηθεί πολλά χρόνια. Ο σύλλογος μας βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη αλλά που ποτέ δεν ξύπνησε όλα αυτά τα χρόνια. Με ΜΗΔΕΝ συμμετοχές στις δραστηριότητες της ΟΠΣΥΞ και της ΠΑΝΣΥ αλλά ακόμη και με ακόμη μεγαλύτερη αρνητική δραστηριότητα σαν Σύλλογος δημιούργησε μια εικόνα σε όλους μας οτι είμαστε ανάξιοι να κρατήσουμε ένα πολιτιστικό σύλλογο στην ζωή -Παρότι η προϊστορία αυτού του συλλόγου έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα με αποτέλεσμα να τον καθιστά υπόδειγμα στον Νομό μας , σιγά -σιγά χάθηκε μέσα στα χρόνια.
Οι πολύ μικρές (μηδαμινές) εκδηλώσεις όλων των προηγούμενων χρόνων (εξαιρούμενων τα τελευταίων τριών που δεν είχε καμία μα καμία παρουσία) περιορίζονταν σε μια κοπή βασιλόπιτας η σε μια χοροεσπερίδα και κάπου κάπου μια εκδρομή στον Αστακό. Αυτές όμως οι εκδηλώσεις δεν είχαν καμία συνέχεια και καμία ένδειξη οτι είναι συνέχεια των παλιών Δ.Σ που πρωτοστατούσαν.
Όλα αυτά όμως παρότι είναι μια θλιβερή ανάμνηση φιλοδοξούμε εμείς που πήραμε το ρίσκο να ασχοληθούμε με τον Σύλλογο (5 νέοι άνθρωποι, τα τέσσερα μάλιστα νέα κορίτσια και επιτυχημένα επαγγελματικά συν τον Δημήτρη , καθόλα επιτυχημένο επαγγελματία στην Αθήνα) μαζί με δυο πιο έμπειρους ως προς τα διαδικαστικά να φέρουμε τον Σύλλογο μας πάλι στην κορυφή , εκεί που άλλωστε είναι η θέση του.


Σας καλούμε λοιπόν (δεν σας παρακαλάμε όπως τυχόν θα έγραφε κάποιος σε μια ανακοίνωση που θα προσκαλούσε τα μέλη ενος συλλόγου) να μας δώσετε αφενός μεν χαρά και ικανοποίηση, αφετέρου δε έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσουμε—Επίσης (και πρέπει να το τονίσουμε) η μεγάλη συμμετοχή σας θα είναι μια οικονομική ανάσα στα πενιχρά οικονομικά του συλλόγου παράλληλα με την πολύ μικρή σας εισφορά-συνδρομή να πληρώσουμε τον χώρο που θα μας φιλοξενήσει---Είμαστε ανοιχτοί σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ από όλη την ΕΛΛΑΔΑ για την συμμετοχή σας.
Είστε ευπρόσδεκτοι όλοι σας με όποια ιδιότητα και αν έχετε (είτε επαγγελματική, είτε αθλητική, είτε ανήκετε σε πολιτικό φορέα, να έρθετε να μας μιλήσετε να μας υποδείξετε τι μπορούμε να κάνουμε, σε τι μπορούμε να συνεργαστούμε, σε τι μπορούμε να βελτιωθούμε, να μας καταθέσετε προτάσεις για να τις υλοποιήσουμε. Δεν βάζουμε φραγμό σε κανένα. Όσοι περισσότεροι έρθετε και κυρίως απο τον Αστακό να μας ακούσετε θα μας χαρίσετε το μεγαλύτερο δώρο.
Τώρα ως προς την τράπεζα αίματος: Απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργηθεί εναι να υπάρξουν σαν ελάχιστος αριθμός οι 20 δότες. Θεωρώ οτι θα καλυφτεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Τελευταία ενημέρωση με μια έκκληση: Είναι αδύνατον όλοι εμείς του Δ.Σ να έχουμε διευθύνσεις ή τηλέφωνα των χιλιάδων Αστακιωτών που είναι (κυρίως στην Αθήνα). Μπορείτε και εσείς να τους ενημερώσετε να ερθουν (αυτός είναι ο στόχος μας) είτε με την προσωπική σας επαφη που πιθανόν να έχετε, είτε μέσω των ηλεκτρονικών επαφών (mail -f/b) είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που εσείς θεωρείτε πιο εύκολο και πιο προσιτό. Είμαστε σίγουροι οτι θα σταθείτε αρωγοί στο εγχείρημα μας και στους στόχους μας. 


Με πολύ αγάπη και εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.