Ροή Αναρτήσεων

Αυτά προβλέπει η αστική ανάπλαση στον Αστακό

Οριστικοποιήθηκε ο πίνακας για την ένταξη της δεύτερης φάσης αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δώδεκα σχέδια αστικών αναπλάσεων Δήμων της Περιφέρειάς. 

Ο προϋπολογισμός των δώδεκα έργων ανέρχεται σε 14.018.867,33 ευρώ και οι πράξεις για την ένταξη στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αναμένεται να υπογραφούν εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για μία στρατηγική της Περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει αστικές αναπλάσεις σε κάθε Δήμο της Περιφέρειάς, καθώς και ένα σχέδιο για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Πύργου – Κατακώλου – Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσολογγίου – Αιτωλικού και τις Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις (ΒΑΑ) Πάτρας και Αγρινίου.

«Με την ένταξη των δώδεκα σχεδίων, ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση εντάξεων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι «λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Δήμων, θα καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και για τρίτη φάση».




ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (Α’ ΦΑΣΗ)

Πρόκειται για ανάπλαση, ανακατασκευή και διαμόρφωση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Αστακού και των πεζοδρομίων και οδών που συνδέουν την παραλιακή οδό με το κέντρο της πόλης καθώς και των κοινόχρηστων χώρων που δεν είναι διαμορφωμένοι.

Το έργο αποσκοπεί στη λειτουργική διαμόρφωση, την αισθητική αναβάθμιση και την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των πεζών και οχημάτων του κέντρου της πόλης του Αστακού, και γενικότερα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής σε συνδυασμό και με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με παράλληλη όμως διατήρηση, διαφύλαξη, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων και χαρακτηριστικών του.

Το συνολικό μήκος όλων των οδών, οι οποίες διαμορφώνονται με το παρόν έργο είναι 834,00μ. περίπου ενώ οι επιφάνειες των λοιπών κοινοχρήστων χώρων – πλατωμάτων που διαμορφώνονται είναι συνολικά 2.015,00 μ2.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.368.400 €, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Η υλοποίησή αναμένεται να διαρκέσει 12 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση.


πηγή:agriniopress.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.