Μετάφραση

Διαδικτυακή δημοσκόπηση του Δραγαμέστο Νεά το Σεπτέμβριο 2020

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Τι έγινε στη δίκη 77χρονου που κατηγορούνταν για αποπλάνηση ανηλίκου στο Ξηρόμερο

         Μια σοβαρή υπόθεση, που αφορούσε στην κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 12 ετών εκδικάστηκε στην αίθουσα του Μεικτού  Ορκωτού Εφετείου στο Αγρίνιο.
        Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το 2013 την κοινωνία του Ξηρομέρου, όταν72χρονος τότε, είχε συλληφθεί, κατηγορούμενος ότι αποπλάνησε ένα 11χρονο αγοράκι σε χωριό της περιοχής.
       Αφού στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, δικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου το 2015........


  
       Το πρωτόδικο δικαστήριο με ψήφους 4-3 τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλεποινή φυλάκισης 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο άνδρας, κατέθεσε έφεση και μάλιστα του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, αφού δεν επιτρεπόταν να εμφανιστεί στο χωριό του.

          Σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση εκδίκασε προχθές το ΜΟΕ στο Αγρίνιο.
            Από την πλευρά του 77χρονου τονίστηκε πως δεν επρόκειτο σε καμιά περίπτωση για αποπλάνηση αλλά για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του ανηλίκου.
        Από την πλευρά του 16χρονου θύματος, εκφράστηκε η θέση πως η κατηγορία δεν πρέπει να αλλάξει.
       Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία τελικά (5-2, αφού μειοψήφησαν δυο ένορκοι), δέχθηκε τις επισημάνσεις της πλευράς του κατηγορουμένου καιμετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα.
      Έτσι, ο 77χρονος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση, ποινή που είναι εξαγοράσιμη.

https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: