Μετάφραση

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Έκφραση δημόσιων συγχαρητηρίων από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Μουρκούση, προς της Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου.


Αστακός, 15.11.2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου και στους συνεργάτες της, οι οποίοι εργάστηκαν με θέρμη επί έξι (6) χρόνια μετά την άφιξη της κας Βικάτου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να πετύχουν την απαλλοτρίωση των δύο (2) ακινήτων σε περιόδους χαλεπούς για την χώρα εν μέσω τριών (3) μνημονίων που δύσκολα γίνονται τέτοιες δαπάνες (αναφέρεται σε αυτό για το οποίο σας ενημερώσαμε πριν μία εβδομάδα, δείτε εδώ). Ο σκοπός πιστεύουμε ότι είναι η περιφρούρηση του σπουδαίου αυτού μνημείου, να γίνουν μελέτες ένταξης και πιθανόν συμπληρωματικές ανασκαφές.
Υ.Γ.1: Όσοι είχαν παρακολουθήσει τα τέσσερα (4) Αρχαιολογικά Συνέδρια από την Ένωση Αλυζίων, την Ενωση Κανδηλιωτών και την έκδοση του βιβλίου για την Αρχαία Αλυζία, θα μπορούσαν να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή θα γονιμοποιούνταν αυτές οι προσπάθειες.
Υ.Γ. 2: Η οικογένεια Μαρκούση από το Μύτικα, που είναι ιδιοκτήτες, είναι απόγονοι του ήρωα του 21’ Κώστα Μουρκούση και είναι από τους πρώτους οικιστές του Μύτικα. Κάποιος από τους προγόνους έκανε στο ληξιαρχείο τη συναίρεση του Μου σε Μα γι’ αυτό πλέον εγγράφονται Μαρκούση. 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μουρκούσης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: