Μετάφραση

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

8,8 εκατ. ευρώ προτάσεις της Περιφέρειας για εγγειοβελτιωτικά έργα. Ο Δήμος Ξηρομέρου εκκωφαντικά απών.

Πρόσφατη φωτογραφία του Φίλιππου Σαμαλέκου από το εγκαταλειμμένο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας.
Με σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ), ενημερωθήκαμε ότι οκτώ προτάσεις προϋπολογισμού 8,8 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, έπειτα από πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Οι οκτώ προτάσεις είναι:
  • Αρδευτικό Αγ. Τριάδος Δ.Ε. Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας, με αιτούμενο ποσό 2.200.000 ευρώ.
  • Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α3 & Α4, της ζώνης 8 του αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Κατοχής, με αιτούμενο ποσό 1.600.000 ευρώ.
  • Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Α2/ζώνης (9Α) & Α2/ζώνης (9Β+9Γ) αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Νεοχωρίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000 ευρώ.
  • Βελτίωση τμημάτων δικτύου, αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 κτήματος Λεσινίου του αρδευτικού έργου Τ.Ο.Ε.Β Λεσινίου, με αιτούμενο ποσό 2.200.000,00 ευρώ.
  • Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του Τ.Ο.Ε.Β. Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, με αιτούμενο ποσό 1.987.091,87 ευρώ.
  • Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Β΄ Πύργου, με αιτούμενο ποσό 2.199.000 ευρώ.
  • Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, με αιτούμενο ποσό 2.198.000 ευρώ.
  • Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Σαβαλίων, με αιτούμενο ποσό 2.198.000 ευρώ.
Όπως εύκολα διαπιστώνεται Δήμος Ξηρομέρου δεν υπάρχει πουθενά και η προθεσμία αιτήσεων τελείωσε 15 Μαΐου.
ΤΟΕΒ Φυτειών, Χρυσοβίτσας και Παλαιομάνινας, οργανισμοί που αν ξαναζωντάνευαν θα μπορούσαν να δώσουν ανάπτυξη και εισόδημα στην ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, στο πουθενά, δεν υπάρχουν για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Καμία προοπτική, κανένα όραμα για άρδευση των χιλιάδων στρεμμάτων γης της ενδοχώρας του Δήμου Ξηρομέρου.
Κατά τα άλλα δηλώνουμε με το στόμα για ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα, κοροϊδεύοντας και εμπαίζοντας τους πολίτες, λες και η ανάπτυξη έρχεται με τις δηλώσεις στα μικρόφωνα, με τον λαϊκισμό και την δημαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: