Ροή Αναρτήσεων

Ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης για τα καύσιμα του Δήμου Ξηρομέρου και τα καύσιμα της Κοινωφελούς.

Κύριε Γεωργούλα. 

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά το πρόβλημα με την έλλειψη των καυσίμων. Ο Δήμος Ξηρομέρου, όπως και όλοι οι Δήμοι, διενεργεί διεθνή διαγωνισμό για τηνπρομήθεια καυσίμων καλύπτοντας τις ανάγκες των υπηρεσιών του και των νομικών προσώπων, στα οποία ανήκει και η Κοινωφελής. Δηλαδή η Κοινωφελής προμηθεύεται καύσιμα μέσω του Δήμου, με χρήματα δικά της βέβαια.

Ο προηγούμενος διαγωνισμός ξεκίνησε Οκτώβριο του 2016 και ανατέθηκε σε προμηθευτή τον 7/2017, μετά από δέκα μήνες. Η διάρκεια της σύμβασης ήταν διετής και έληξε τον Ιούλιο του 2019. 
Τον περασμένο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, ξεκίνησε πάλι η προετοιμασία για την διενέργεια του διαγωνισμού και επειδή τα καύσιμα τελείωσαν, η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε απ' ευθείας ανάθεση 24.800 €, όπως είχε το δικαίωμα βάσει του νόμου. 
Το καλοκαίρι όμως η προετοιμασία για τη διενέργεια της δημοπρασίας εγκαταλείφθηκε με εντολή του Δημάρχου, για να ασχοληθούν οι υπηρεσίες με άλλες υποθέσεις.
Έτσι όταν αναλάβαμε 1/9, τα εναπομείναντα χρήματα για καύσιμα ήταν 3.700 € και η προετοιμασία του διαγωνισμού δεν είχε τελειώσει (αυτή τη στιγμή τα χρήματα που απομένουν είναι ελάχιστα). Στην ουσία ο Δήμος όταν αναλάβαμε είχε μείνει από καύσιμα.
Αντιλαμβάνονται όλοι πλέον την εγκληματική αδιαφορία(;) της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 
Κύριε Γεωργούλα είστε Πρόεδρος ακόμη μέχρι να αναλάβει ο επόμενος, του οποίου η τοποθέτηση όπως γνωρίζεται πάντα καθυστερεί λόγω εκλογής από το Δημοτικό Συμβούλιο και έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όσον αφορά την Κοινωφελή:
1. Κανείς δεν είπε ότι η Κοινωφελής δεν έχει χρήματα σε κωδικό για τα καύσιμα. 
2. Όταν προέκυψε η έλλειψη καυσίμων, πρώτα στη δομή των Φυτειών, πριν ακόμη «παύσει» η εκπροσώπηση σας στους λογαριασμούς της Τραπέζης, ενημερωθήκατε για το πρόβλημα και μου ζητήσατε να δώσω στον προμηθευτή προφορική εντολή για προμήθεια καυσίμων στο ΒΣΣ και να πληρωθούν αργότερα, κάτι που μου είπατε ότι το είχατε κάνει στο παρελθόν.
3. Σας απάντησα ότι δε νομιμοποιούμαι να δώσω εντολή, γιατί δεν ασκώ διοίκηση και ότι αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο εσείς. 
4. Όταν ξανά μιλήσαμε αργότερα, μου είπατε ότι δε μπορείτε να δώσετε εντολή (προφανώς από κάπου ενημερωθήκατε).
5. Αν δε μπορεί ο Πρόεδρος, πως μπορεί κάποιος τελείως αναρμόδιος;
6. Αναφέρετε στο κείμενο σας ότι κάνατε απ´ ευθείας ανάθεση. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε πότε έγινε, να δούμε τη σύμβαση και τι ποσόν διαθέσατε.
7. Όπως καταλάβατε κακώς βγήκατε μπροστά, γιατί δε σας έθιξε κανείς, εκτός κι αν έχετε αναλάβει ρόλο πολιορκητικού κριού. Σ´ αυτή την περίπτωση θα σας έλεγα ότι βιάζεστε πολύ. 
Το συμπέρασμα λοιπόν, χωρίς να εκπλήσσεται κανείς, είναι ότι ο μόνος που δεν ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση είναι ο σημερινός Δήμαρχος. Εννοείται ότι η νέα δημοτική αρχή, παρά την δυσάρεστη κατάσταση που παρέλαβε στο θέμα των καυσίμων, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει από καύσιμα.
Αυτά προς το παρόν και συγνώμη γιατί είμαι εξωτερικό και η επικοινωνία είναι δύσκολη.

Ευχαριστώ

Λευτέρης Μάντζαρης

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.