Ροή Αναρτήσεων

Τα περί κανονισμού του Ξηρομεριτικου παζαριού (11_15 Νοεμβρίου) αφιερωμένο στην μάχη που έδωσε ο Καραϊσκάκης στη θέση Λάσπη του Καρβασαρά !!!


Όλοι γνωρίζουμε τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ξηρομερίτικο παζάρι όλα αυτά τα χρόνια παρά το γεγονός ότι ο απλός δημότης το ήθελε,

γιατί έτσι έβρισκε την ευκαιρία για φθηνά ψώνια και βόλτα εν μέσω μιας νεκράς περιόδου για τα χωριά μας, τον Νοέμβριο.
Η άποψη της αποκεντρωμένης όλα αυτά τα χρόνια βέβαια ήταν ακυρωτική και ο σάλος για το συγκεκριμένο θέμα μεγάλος.

Και επανέρχεται η νέα Δημοτική Αρχή βρίσκοντας το λόγο διεξαγωγής του παζαριού (φωτό 1) που καλώς τον βρήκε χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως μ' ένα παζάρι βγάλαμε το χρέος... γιατί πρόκειται για ιστορικό χρέος. Η μάχη του Γεωργίου Καραϊσκάκη κύριοι θέλει εκδηλώσεις του ανάλογου χαρακτήρα και όχι παζάρι για να την θυμηθούμε.
Το παζάρι έρχεται κατόπιν εκδηλώσεων που αρμόζουν στην περίσταση και όχι σαν εκδήλωση για την περίσταση, γιατί ένα παζάρι χαρίζει μόνο χαρά στον κόσμο και γνώση μηδέν. Δεν μας τιμά σαν Ξηρομεριτες και σαν Έλληνες....

Βέβαια φυσικά και περιμένουμε να τηρηθούν οι όροι του συγκεκριμένου παζαριού (φωτό 2) αλλά δεν μας λέτε όμως ποιοι είναι αρμόδιοι για αυτό, ποια είναι η επιτροπή??? Εμείς μόνο τελείες βλέπουμε εντός κανονισμού. Θα μας ενημερώσετε μελλοντικά? Κατόπιν εορτής?



Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.