Ροή Αναρτήσεων

Αστακός:Μυστικοί αστυνομικοί στο ιστιοφόρο της κοκαϊνης! Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία

Νέα στοιχεία μετά τις συλλήψεις για όπλα και κοκαϊνη που βρέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως αποκαλύπτεται δύο αστυνομικοί ταξίδευαν στο ιστιοφόρο χωρίς να αποκαλύψουν τις ταυτότητές τους. Μαζί τους ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που καθοδηγούσε τους πάντες. Το ταξίδι στην Ισπανία, η αναγκαστική στροφή για Ελλάδα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό.

Νέα στοιχεία μετά τις συλλήψεις για την ποσότητα – μαμούθ ναρκωτικών που βρέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Δύο αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κοκαϊνης, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου και ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική για να φέρουν το παράνομο φορτίο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.
Η απόφαση πάρθηκε επειδή οι Αρχές δεν μπορούσαν να παγιδεύσουν το ιστιοφόρο με διαφορετικό τρόπο. Οι μυστικοί αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον Αλβανό αρχηγό, τον “doctor” όπως τον έλεγαν οι συνεργοί του και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του. Η κοκαϊνη φορτώθηκε στην Καραϊβική και αρχικά το ιστιοφόρο κατέληξε στην Ισπανία μέσω Αφρικής. Εκεί όμως η εγκληματική οργάνωση συνάντησε δυσκολίες. Έλαβε πληροφορίες πως η ισπανική αστυνομία, γνωρίζει και θα προχωρήσει σε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.
Τότε πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα και νοίκιασαν ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό. Είναι τα δωμάτια που εντοπίστηκαν γεμάτα όπλα και ναρκωτικά, με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία να προκαλούν αίσθηση.

Ποιοι ήταν οι μυστικοί αστυνομικοί

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, οι μυστικοί αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στην εγκληματικοί οργάνωση, επιφορτισμένοι με τη μεταφορά της κοκαϊνης στην Ευρώπη. Και οι δύο ήταν εφοδιασμένοι με πλαστές ταυτότητες και δεν κίνησαν υποψίες. Ο ένας χρησιμοποιύσε το όνομα “Σταύρος Τράντης”.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η χώρα μας ήταν ο πρώτος σταθμός των ναρκωτικών, εκ των οποίων οι μεγαλύτερες ποσότητες προορίζονταν για την υπόλοιπη Ευρώπη και τη ΒΔ Αφρική.
Σημειώνεται ότι οι διωκτικές αρχές ερευνούσαν την υπόθεση εδώ και περίπου δύο χρόνια, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ποσότητες έχει διακινήσει μέχρι στιγμής η εγκληματική οργάνωση.
Στη σχετική παρουσίαση από την Αστυνομία, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

πηγή:newsit.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.