Ροή Αναρτήσεων

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μιλά για την επιλογή της δημόσιας αποκομιδής των απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο Ξηρομέρου (ηχητικό).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης παίρνει τον λόγο και εξηγεί ποιο είναι το σχέδιο της νέας δημοτικής αρχής για την δημόσια αποκομιδή των απορριμμάτων για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου (μέχρι τώρα στην Δ.Ε. Αστακού την έκανε ιδιώτης)......


Ανέφερε λοιπόν:
233.000 € ζήταγε ο ιδιώτης για την αποκομιδή μόνο στην Δ.Ε. Αστακού, δηλαδή 19.400 € τον μήνα. Με πρόχειρους υπολογισμούς, σήμερα η αποκομιδή στην Δ.Ε. Αστακού γίνεται με 5 εργάτες με μικτό μισθό 1.200 €/μήνα, άρα σύνολο 6.000 € και περί τα 3.000 € - 4.000 € καύσιμα. Στοιχίζει λοιπόν τα μισά με μία πρόχειρη οικονομοτεχνική μελέτη, δηλαδή οικονομικό όφελος για τον Δήμο Ξηρομέρου στο 50%.
Για τον Μύτικα που δεν βρωμάει, αλλά βρωμούσε. Ο Μύτικας ήταν βρώμικος και κάποιοι παραπλανούν λέγοντας ότι υπήρχε κάτι που ήταν σωστό και ήρθαμε εμείς και δημιουργήσαμε το πρόβλημα. Εμείς παραλάβαμε τον Μύτικα βρώμικο όπως και όλη την Δ.Ε Αλυζίας. Πως λειτουργούσε το απορριμματοφόρο στον Μύτικα και πως μαζεύονταν τα σκουπίδια.
Υπήρχε απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ορατός κίνδυνος να καταργηθεί και να οδηγηθούμε νομοτελειακά ώστε να τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες. Το κεντρικό κράτος σου δίνει την ευκαιρία να στήσεις μία σωστή υπηρεσία καθαριότητας για δημόσια αποκομιδή και αυτό θα πράξει η νέα δημοτική αρχή.
Για τα δημοτικά τέλη στα ανταποδοτικά και τα χρέη. Ποιοι άφησαν χρέος 550.000 € στην ΔΕΗ και 110.000 € στο ΦΟΔΣΑ Παλαίρου είναι γνωστό. Κάποιοι λοιπόν να μην παραπλανούν και να μην κάνουν πολιτική με τα ανταποδοτικά τέλη, γιατί έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την κατάσταση που παραλάβαμε.
Ακούστε το σχετικό ηχητικό, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

                                

πηγή:mytikaspress

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη
Πες αλεύρι ;
Ο ψηλός σε χαλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια που θα έχουμε στο δημοτικό συμβούλιο .
Θα σε χορέψουν στο ταψί Γιάννη μου και τότε Γιάννη μου το μαντήλι σου
Τι το χεις λερωμένο .

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος χορός ο καρτσιλαμάς που θα χορέψεις Γιαννάκη μου.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που δεν υπολόγισες Γιάννη είναι ότι μπορεί όπως λες ο ιδιώτης να ήταν πιο ακριβός, αλλά στον αστακό μάζευαν τα σκουπίδια 2-3 φορές την ημέρα, και τώρα δεν τα μαζεύουν ούτε μια φορά την ημέρα και τα σκουπίδια γίνονται βουνά, το καλοκαίρι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι που θα έχουν και τα μαγαζιά περισσότερη δουλειά και ο όγκος τον σκουπιδιών θα κλείνει τον δρόμο πίσω από τον Πουρνάρα , εκεί θα σε δούμε τι υπολογισμούς θα κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Μην φοβάστε κύριε 12:31
Δεν θα ιδρώνει το αυτί του.
Θα απολαμβάνει την δροσιά των Ιερών Ναών της νυχτός ,όπως το συνηθίζει .

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.