Ροή Αναρτήσεων

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ :ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ

Αστακός 10.3.2020

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Προμήθεια κάδων σκουπιδιών.

Ως νέα δημοτική αρχή πιστεύουμε στον δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, με πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, πιο οικονομικές και με προοπτική να πάμε σύντομα προς ανακύκλωση των σκουπιδιών, προοπτική που ο εγκλωβισμός στην εύκολη λύση του ιδιώτη δεν μας έδινε.....
Θέλει δουλειά, θέλει προσπάθεια, θέλει υπομονή και επιμονή για να οργανωθεί σωστά η υπηρεσία καθαριότητας, αλλά είμαστε εδώ ως δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας έδωσαν με την ψήφο του οι πολίτες, για αυτό ακριβώς, για τα δύσκολα. Να δώσουμε βιώσιμη προοπτική στον Δήμο Ξηρομέρου με το βλέμμα στο μέλλον, με μία σωστή δημόσια υπηρεσία καθαριότητας, ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών, προίκα για κάθε επόμενη δημοτική αρχή, αλλά κυρίως προίκα για τους πολίτες και το περιβάλλον.
Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζοντας την προσπάθεια του να οργανώσει την υπηρεσία καθαριότητας, με δημόσιο χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια του, προχώρησε στην προμήθεια 75 κάδων απορριμμάτων, με ανοιχτή μειοδοτική διαδικασία ανάθεσης και καλώντας δημόσια κάθε ενδιαφερόμενο προμηθευτή να καταθέσει την προσφορά του, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της υπηρεσίας μας, η οποία και επέλεξε την χαμηλότερη προσφορά.
Αυτό ήδη έγινε και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ενώ προϋπολογίσαμε 19.995 €, είχαμε 3 συμμετέχοντες και η τελική τιμή που πήραμε ήταν 16.647 €, δηλαδή έκπτωση 16,74 %, δηλαδή όφελος για το Ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου 3.348 €.
Οι κάδοι θα μοιραστούν στα χωριά, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Πάνου Παλιογιάννη, με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες οι οποίες είναι πολλές, μιας και η κατάσταση που παραλάβαμε στην επάρκεια και στην ποιότητα των κάδων δεν ήταν καλή.
Θα χρειαστεί στο μέλλον να γίνει και άλλη προμήθεια μέσα στο 2020, γιατί οι ανάγκες στα χωριά του Δήμου είναι πολλές, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για το Καλοκαίρι. 
Η προμήθεια θα γίνει, ελπίζοντας σε συμμετοχή περισσότερων υποψήφιων προμηθευτών, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός, προς όφελος του Ταμείου του Δήμου μας.
Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα παιδιά που εργάζονται ή εργάστηκαν στην καθαριότητα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, που στήριξαν και στηρίζουν με ευσυνειδησία σε αυτή την μεταβατική περίοδο.
Για όσους έκαναν άστοχες δημόσιες κρίσεις για την συγκεκριμένη προμήθεια, άξιος κριτής είναι τα δημόσια έγγραφα περί του τρόπου και του κόστους προμήθειας, σήμερα και στο παρελθόν.


Εκ του Δήμου Ξηρομέρο

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αυτή η προμήθεια στα πλαίσια της διαφάνειας του σούλα με απ ευθείας ανάθεση .
Πάει σερί το Βασίλειο του Τριανταφυλλάκη .
Θα ερχόταν ο καλός Γιάννης και δεν θα έκανε τα κακά του Γαλούνη .
Όμως το παλικάρι έγινε κιόλας μεγάλος δάσκαλος στις αναθέσεις .μπραβο του . μεγάλος μάστορας .

Ανώνυμος είπε...

Μια απλή ερώτηση .
Οι κάδοι ήταν γεμάτοι με μέλι .
Έβαλε κανένα παλικάρι το δάχτυλο στο μέλι με άλλη μια απ ευθείας ανάθεση .

Ανώνυμος είπε...

Στην ανακοίνωση ξέχασαν να μας πουν αν το μέλι των κάδων ήταν ανθέων .

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Γαλουνη να καμαρώσεις τους μαθητές σου οι οποίοι σε ξεπέρασαν .

Ανώνυμος είπε...

Σόι είναι

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ
ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΖΗΛΙΑ
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι απόλυτοι κριτές των πάντων ενοχλούνται από την κριτική ξεκαβαλικεψετε Θα βλέπετε το Σταικο στον ύπνο σας Το βράδυ κάνει ανάρτηση και το πρωί εσείς τρεχάτε ποδαράκια μου Τι άλλη επιβεβαίωση θέλετε για την αμέλεια η ανεπάρκεια σας Τι να επιλεξω

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός Γιαννάκη στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι Που είσαι νιότη μου που εδειχνες πως θα γινόμουν άλλος

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.