Ροή Αναρτήσεων

Δήμαρχος Ξηρομέρου: «Η μάσκα μου προστατεύει εσένα, η μάσκα σου προστατεύει εμένα».

      


Αστακός 13.8.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Λαμβάνοντας υπόψην τα επιδημιολογικά δεδομένα για την εξάπλωση του κορονοϊού, που εξαπλώνεται σε μεγάλο βαθμό από προσυμπτωματικούς και ασυμπτωματικούς ασθενείς, η μάσκα αποτελεί ένα χρήσιμο μη φαρμακευτικό εργαλείο αυτοπροστασίας από μια πιθανή λοίμωξη, χωρίς ασφαλώς να συνιστά πανάκεια.
Το βασικό μήνυμα είναι: «Η μάσκα μου προστατεύει εσένα, η μάσκα σου προστατεύει εμένα».
Στα πλαίσια αυτά γίνεται σύσταση προς τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρου, για καθολική χρήση μάσκας εκτός σπιτιού, ιδιαίτερα σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, παράλληλα με τα υπόλοιπα μέτρα (κοινωνική απόσταση, πλύσιμο χεριών, απολύμανση επιφανειών επαφής).
Με υπευθυνότητα, συνεργασία, προετοιμασία και πληροφόρηση μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι άλλο η φυσική απόσταση, άλλο είναι η κοινωνική και άλλο είναι η ψυχολογική απόσταση.

Ανώνυμος είπε...

αιγά το σλόγκαν

Ανώνυμος είπε...

Τόσα λεφτά πήρες για τον covid 19 που είναι η απολύμανση ενόψει καλοκαιριού που έρχονται κόσμος στα χωριά μας

Ανώνυμος είπε...

Στα χωριά δέν βάζει ο κόσμος μάσκες
'ας ήμαστε ρεαλιστές" που λέει και το τραγούδι.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό .
Όταν φοράει ο ένας μάσκα υπάρχει προστασία 15%.
Όταν φοράνε σωστά την μάσκα ,να καλύπτει και την μύτη ,η Προστασία από τον COVID-19 ανεβαίνει στο 85%.
Παναγιώτης Σταικος .

Ανώνυμος είπε...

Κ Στάικο τι έφταιξε κατα την γνώμη σας ως Γιατρός και βρισκόμαστε ξανα αντιμέτωποι με το νέο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.
Και ενα άλλο ερώτημα κ. Σταϊκο. Πώς σχολιάζετε κοινωνικοπολιτικά
για όσους έγραφαν ή είχαν ενδεχομένως την πολιτική άποψη
για πρόωρες Εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2020.
Ευχαριστώ κε Παναγιώτη Σταικο και Χρόνια Πολλά !

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέτε υπευθυνότητα εννοείται αυτόν τον χαμό Που6 γίνεται σε παραλιακό μπαράκι με όλους όρθους τον έναν πάνω στον άλλο κ εσάς παρόντα?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 8:30
Όπως θυμάστε έγραψα δημόσια τόσο στα τοπικά blogs ,όσο και σε ένα από τα δημοφιλή μέσα στους νέους ανθρώπους στο Facebook τέσσερις φορές με την ιδιότητα του γιατρού της τοπικής κοινωνίας ,που ήταν χρέος μου, έχοντας την ιδιαιτερότητα να έχω κάνει ένα χρόνο μετεκπαίδευση σε Λοιμώδη Νοσήματα ,αλλά και της Διδακτορικής μου Διατριβής επάνω στα αυτοάνοσα ,που άπτεται των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού μας ( στην προκειμένη περίπτωση της αντίδρασης από ´´ λάθος της άμυνας του οργανισμού εναντίων των δικών του κυττάρων στόχων με αποτέλεσμα αφού τα αναγνωρίζει ως ξένα να αυτοκαταστρέφεται ) και επιπλέον επειδή λόγω της αφαίρεσης του μισού μου αριστερού πνεύμονα ,αλλά και της ύπαρξης σε εμένα βρογχικού άσθματος και βρογχιεκτασιών ,ανοίξω όπως και πολλοί άλλοι στις ευπαθείς ομάδες υπέρ υψηλότατου κινδύνου ,αφού αν τύχει και νοσήσω αυτό δεν αφήνει σε εμένα κανένα περιθώριο ζωής ,αλλά μόνο θάνατο .
Έτσι προσπάθησα με κάθε απλό τρόπο, ότι έγραφα να μπορεί, να γίνει αντιληπτό και από έναν εντελώς αγράμματο άνθρωπο ,χωρίς όμως το κείμενο να χάνει κάτι από την επιστημονικότητα .
Όμως φαίνεται, πως ο Ελληνικός λαός δεν έχει μέσα του την αυτό πειθαρχία ,αλλά την βίαια σε αυτόν επιβολή με μέτρα κατασταλτικά και τιμωρητικά και όταν αντιδρά προς την σωστή κατεύθυνση το κάνει μόνο από πανικό και όχι γιατί το πιστεύει .
Έτσι το Χειμώνα στην συμμόρφωση του Ελληνικού λαού ρόλο έπαιξε η έγκαιρη λήψη αυστηρών απαγορευτικών μέτρων και ο πανικός που τον κατέλαβε .
Τώρα που χαλάρωσαν και τα δυο για λόγους οικονομικούς και προπαντώς η μη τήρηση του καλύτερου προστατευτικού μέτρου ,το οποίο είναι η απόσταση των δυο μέτρων και η αποφυγή συγχρωτισμού και αμέσως μετά η σωστή χρήση μάσκας (με την οποία καλύπτεται στόμα και μύτη ) και όχι όπως την φοράνε κάποιοι σαν φουλάρι και μετά η προστασία των ματιών ,να μην βήχουμε ή φτερνιζομαστε προς την πλευρά άλλων ανθρώπων ή στα χέρια μας ,αλλά στον αγκώνα μας και ασφαλώς οι σχολαστικοί κανόνες ατομικής υγιεινής με το συχνό πλύσιμο των χεριών μας με αρκετά ζεστό νερό και σαπούνι για 1 λεπτό της ώρας αν είναι δυνατόν ή βέβαια η χρήση οινοπνεύματος καλύτερα ή άλλων αντισηπτικών .
Επειδή σήμερα τα περισσότερα από αυτά δεν τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ακόμη και ηλικιωμένων ,δυστυχώς προβλέπω και μακάρι να διαψευστώ ,ότι στο τέλος Σεπτέμβρη όλα τα κρεβάτια των ΜΕΘ τα οποία σήμερα είναι πάνω από διπλάσια από ότι ήταν τον Χειμώνα ,ότι θα υπάρξει ,όχι μόνο δραματική αύξηση των κρουσμάτων ,αλλά και των θανάτων .
Έτσι φαίνεται, πως μας περιμένει λόγω της δικιάς μας ανευθυνότητας με τα πάρτι ,γάμους ,αλλά και την λειτουργία των Εκκλησιών και άλλων μεγάλων συναθροίσεων πολύ δύσκολο Φθινόπωρο και είμαστε μόλις ένα βήμα από το να έχουμε σε εκατομμύρια πλέον το εμβόλιο και όχι σε χιλιάδες που φαίνεται πως παρασκευάζεται σήμερα ,με το οποίο θα δωθεί η μόνη οριστική λύση .
Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είμαι από εκείνους ,που δεν βλέπουν στον ορίζοντα κάτι τέτοιο πριν το 2023 ,εκτός και αν έχουμε συμφωνία με την Τουρκία ή το απευκταίο τον πόλεμο .
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτη Στάϊκο
Για την ονομαστική σας εορτή Χρόνια Πολλά και σε όλους μας τις ίδιες ευχές και με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτη Στάϊκο
Για την ονομαστική σας εορτή Χρόνια Πολλά και σε όλους μας τις ίδιες ευχές και με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Κ Σταικο θεωρώ ότι τα πολυσύνθετα κοινωνικα μας προβλήματα για να λύνονται καλλίτερα και όπως για παράδειγμα, με επιτυχία επιτεύχθηκε θετικό αποτέλσμα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, απαιτούν τα κοινωνικά μας προβλήματα πολύπλευρη πολιτική συνεννόηση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και αυτη η πολυπλευρη συνεννόηση θα πείθουν οι εκάστοτε πολιτικες αποφασεις το σύνολο της κοινωνίας μας.
Εστω και τώρα Κ Σταικο ας ελπίσουμε ως απλοί πολιτες να επικρατήσει η λογική της συνεννόησης

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.