Ροή Αναρτήσεων

ΠΟΑΥ: "Οφείλουμε έτσι ξεκάθαρα να απαντήσουμε τι συγκεκριμένα διεκδικούμε.."


 
Εν αρχή ην ο λόγος…
 
    Εδώ και μια τριακονταετία, οι επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών λυμαίνονται πολλούς κλειστούς κόλπους σε όλη την ελληνική ακτογραμμή. 
Με το πρόσχημα της απορρόφησης των κονδυλίων και της υπεραλίευσης,μετατρέπουν τις θάλασσές μας, σε οικόπεδα βιομηχανίας παραγωγής ψαριού για τις αγορές κυρίως της Ευρώπης.
Σήμερα καλούμαστε να παλέψουμε για την ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου μας και να αρνηθούμε να γίνουμε συμμέτοχοι στην καταστροφή της θάλασσας και την παράκτιας αλιείας μας. Να στηρίξουμε τον αγώνα για να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια των εταιριών σε νέες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη περιοχή μας…

Οφείλουμε έτσι ξεκάθαρα να απαντήσουμε τι συγκεκριμένα διεκδικούμε :
είμαστε αντίθετοι στη συγκεκριμένη ΠΟΑΥ γιατί περιλαμβάνει σημαντικά τμήματα της παράκτιας ζώνης μας ;
θα συμφωνούσαμε σε κάποια άλλη ΠΟΑΥπου δεν θα περιλάμβανε τμήματα της παράκτιας ζώνης μας και υπό ποιες προϋποθέσεις; .. ή
-είμαστε αντίθετοι σε κάθε νέα εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στη περιοχή μας ;
 
Στα θολά νερά των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας οι διεκδικήσεις μας, οφείλουμε και πρέπει να είναι ξεκάθαρες και μη διαπραγματεύσιμες!
Κάθε νέα εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας υπονομεύει την ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη σε Τουρισμό, Ιχθυοκαλλιέργειες, Αλιεία, Κτηνοτροφία, Γεωργία, Μεταποίηση και εν τέλει το μέλλον του τόπου.
Επειδή όμως φοβόμαστε όλα αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς και δεν πιστεύουμε σε σωτήρες και σε προστάτες θεωρούμε ότι τον πρώτο λόγο για να διατρανώσουν μαζικά τη θέληση τους τον έχουν οι δημότες του Ξηρόμερου, μέσα από ένα ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών ένα Τοπικό Δημοψήφισμα θα ενεργοποιήσει την συντριπτική σιωπηλή πλειοψηφία των δημοτών που αντιτίθεται σε κάθε νέα εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στο τόπο μας, και σε συνδυασμό με άλλες μορφές αγώνα όπως το συμβολικό κλείσιμο δρόμων, το συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου, ο συμβολικός αποκλεισμός των ιχθυοτροφικών μονάδων κλπ θα δώσει μια ηχηρή απάντηση στα σχέδια τους.
 

πηγή Facebook:ΒΕΛΟΥΤΣΑ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εάν οι πολίτες δεν προσέλθουν για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα ,που δηλαδή θα έχει μικρή συμμετοχή παρά το γεγονός ότι διαφωνούν στην συντριπτική πλειοψηφία με την ΠΟΑΥ ,αντιλαμβάνεστε ότι αυτό μπορεί να γυρίσει σε μπούμεραγκ ,ενώ αν συνεχίσει όπως ομόφωνα το παλεύει η επιτροπή αγώνα ,μπορεί να είναι καλύτερα .
Και τότε ποιος θα αναλάβει την αποτυχημένη συμμετοχή στο δημοψήφισμα .
Γι αυτό στην πολιτική πρέπει να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όχι εν θερμώ αποφάσεις .

Ανώνυμος είπε...

σωστό αυτό. Η συμετοχη σε αυτο τοπικό δημοψηφισμα άν γινει τέτοιο δημοψηφισμα ειναι ενα πρωτο ζητουμενο και μετα ειναι το αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

και ποιός να το εκανε αυτό το δημοψηφισμα ? Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ?
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.